Izvor: eKapija | Srijeda, 30.03.2011.| 16:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tomislav Đurić, urednik i voditelj: Gledaoce osvaja ležernošću i šarmom

(Foto: b)

Tomislav Đurić medijsku karijeru je počeo na "Radiju Sarajevo" 1989. godine, nakon što je izabran na audiciji za spikera. Jedini od kandidata prošao je sve prijemne testove i ujedno bio i posljednji programski kadar koji je ta kuća primila do rata 1992. godine.

Prvi samostalni "Dnevnik" na radiju uradio je na dan iračke invazije na Kuvajt. Nakon povremenih angažmana na Televiziji BiH, prihvatio je poziv ove kuće i prešao u Redakciju informativnog programa. Prvi samostalni TV Dnevnik uradio je na dan NATO udara na Srbiju. U to vrijeme, po stažu je bio najmlađi urednik i voditelj centralne informativne emisije.

U TVBiH ostao je do njenog gašenja i vodio je i posljednje izdanje Dnevnika ove televizijske kuće. Prije prelaska u TV Hayat nekoliko godina je bio angažovan u Javnom servisu RTVBIH. Sa Federalne televizije je prešao na BHT 1 gdje su mu bile povjerene prve vijesti koje je prenosila tek postavljena nacionalna mreža.

U februaru 2006. godine Tomislav Đurić se pridružio Redakciji informativnog programa TV Hayat kao urednik i voditelj "Vijesti u 7". Ležernost i poseban šarm u prezentaciji vijesti, koje imaju uporište u dugogodišnjem iskustvu i urođenom talentu, karakteristike su koje ga čine jednim od najpopularnijih voditelja u BiH.

Izvor: TV Hayat

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.