NavMenu

Snježana Rajilić: Načelnica u službi građana

Izvor: eKapija Petak, 18.03.2011. 11:26
Komentari
Podeli

Sam pojam "žena načelnik" nosi teško breme, međutim da to zaista u praksi nije uvijek tako, dokazuje primjer Snježane Rajilić, načelnice Opštine Novi Grad. Ova hrabra i uspješna žena trudi se u svakom pogledu opravdati povjerenje svojih birača, biti u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Rođena je 1. marta 1965. godine u Prijedoru. Osnovnu školu završila u Svodni, a srednju Ekonomsku školu završila u Prijedoru. Svoje obrazovanje nastavlja na Saobraćanom fakultetu u Sarajevu gdje je stekla zvanje diplomirani inženjer saobraćaja.

Nakon završetka školovanja, 1991. godine zapošljava se u Željeznicama Republike Srpske. Brzo napreduje u poslu i postaje šef stanice Novi Grad.

Politikom se aktivno počinje baviti 1998. godine, da bi 2000. godine bila izabrana za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Nakon političkog angažmana u Narodnoj Skupštini RS, 2006. godine kandiduje se i postaje poslanik u Parlamentarnoj Skupštini BiH sve do lokalnih izbora 2008. godine kada se kandiduje i postaje načelnik Opštine Novi Grad i tu funkciju obavlja i dan danas.

Načelnica Rajilić nakon dvije godine uspješnog obavljanja ove funkcije slobodno može reći da se odlično snašla. Kada izađe iz kancelarije živi život svojih sugrađana, trudi se da bude dobar čovjek i u službi građana.

Koliko u tome uspijeva najbolje znaju građani ove opštine, koji o prvoj dami grada imaju samo riječi hvale, a načelnica će se potruditi da do kraja mandata istraje u svojim namjerama, ostane korektna, koliko je to u ovim teškim vremenima moguće.

Iako, nam nije ništa rekla, ipak otkrili smo da Snježana kao i sve druge žene ima skrivene "poroke". Voli nakit, pramenove u raznim bojama, ali i starogradsku muziku.

Grad u kojem živi u 2020. godini vidi kao novi "evropski grad", mjesto koje svojim inspirativnim životnim ambijentom i perspektivnim ekonomskim okruženjem pruža uslove za ostanak i lagodan život svojih stanovnika. Grad koji će svoj razvoj temeljiti na kvalitetnim ljudskim resursima, prirodnim bogatstvima, razvijenoj društvenoj infrastrukturi i uspješnim preduzećima koja obezbjeđuju dovaljan broj radnih mjesta za svoje stanovnike.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Industrija

Binas Bugojno povećava obim proizvodnje i zapošljava još 35 radnika

Namjenska industrija FBiH generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i Binas iz Bugojna. Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza Binasa koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati. Potreba

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.