NavMenu

Armin Sadiković: Arhitekta sportskog duha

Izvor: eKapija Petak, 11.03.2011. 11:26
Komentari
Podeli

Ako imate sreće da radite ono što volite, onda termin "posao" gubi smisao u svom izvornom značenju, kaže Armin Sadiković, sarajevski arhitekta u razgovoru za ekapija.ba.

Njegov radni dan nema definisanu strukturu. Uvijek pokušava da se kroz dobar primjer nađe u okruženju koje mu nije strano, u granicama koje su opseg njegovog djelovanja.

Iako, je u poslu kojim se bavi teško naći uzor tamo negdje, gdje nemate mogućnosti da živite tu arhitekturu, da je doživite svaki put kada vam vizura prepunog sarajevskog tramvaja to omogućava, ipak kaže da cijeni rad i djelo uvaženog arhitekte Ivana Štrausa.

"Bio sam počašćen da nedavno prisustvujem predavanju pomenutog velikana pred manjim auditorijem u prostorijama Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, gdje je ponovno dokazao zašto je pravi muzejski primjerak sarajevske arhitektonske škole. Tolika veličina, a tako skromno artikulisana, jednostavno ne ostavlja ravnodušnima nikoga ko je dio svijeta arhitekture. Izlaganje čovjeka koji je preživio i živi arhitekturu, i onu prije, i onu poslije, edukativno znači vrhunac", priča Sadiković, naglašavajući kako je toga dana naučio nešto novo o životu i arhitekturi.

U njegovoj referenc listi nalaze se: Outlet Shop TIME-OUT, privatna kuća Idrizović, stambena jedinica Ramić koju je radio zajedno sa kolegom Arminom Mešićem, dok su Optika Apolo i Kozmetički studio trenutno u realizaciji.

"Najznačajniji projekat je Turistički centar Žunovnica koji se proteže na cca 4.000 m2 i za koji je (nakon finalizacije feasibility studija) u pripremi izrada projektne dokumentacije, dok se početak ralizacije očekuje u drugoj polovini tekuće godine", kaže Sadiković.

Osim arhitekture Sadiković veliku ljubav gaji i prema tenisu, te iza sebe ima dugogodišnje igračko/trenersko iskustvo, koje je nedavno zamijenio teretanom (fitnesom).

"Tenis, kao individualan sport, me je dosta naučio o tome kako se igrati sa individualnošću u arhitekturi", ističe Sadiković.

IZ BIOGRAFIJE:

Armin Sadiković, diplomirani inžinjer arhitekture rođen je 1983. godine. Njegova bogata radna biografija vezana je za nekoliko kompanija. Od jula 2007. godine do septembra 2010. godine radio je u kompaniji "Argentaria" na poslovima projektanta. Od 2010. godine do danas radi u "Normal arhitektura" - društvu za projektovanje inžinjering i konstalting, na poslovima projektanta.

Od 2003. do 2007. godine radio i za "BH TELECOM INDOORS" ATP Challenger Series, SaOpen – Sarajevo kao teniski sudija, a od 2002. do 2006. godine radio je u Tenis klubu Sarajevo kao tenis instruktor.

U njegovoj radnoj biografiji nalazi se i iskustvo u kompaniji "WISDOM" koja se bavi završnim radovima u građevinarstvu, gdje je radio honorarno.

Od Sadikovićevih aktivnosti izdvaja se učestvovanje na 5. Arhitektonskom studentskom kongresu ex. Yu u Beogradu 2006. godine, slikarskoj koloniji Počitelj, Mostar – 2006. i Sarajevska zima (sudjelovanje u projektu 2007. godine).

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.