NavMenu

Danin Alimanović, direktor firme Oculto: Najpoželjniji neženja okrenuo se biznisu

Izvor: eKapija Srijeda, 02.03.2011. 16:52
Komentari
Podeli

Danina Alimanovića naša javnost pamti kao pobjednika Hayatovog reality showa "Najpoželjniji neženja". Iako su mu mnogi predviđali uspješnu karijeru modela ili TV voditelja, Alimanović je nakon osvajanje laskave titule okrenuo novi list i pokrenuo vlastiti biznis u Sarajevu.

Od 2007. godine zaposlen je kao optometrist i direktor u firmi "Oculto", koju je osnovao u partnerstvu sa bratom Senjinom. Posao su za počeli sa željom da budu drugačiji i bolji od konkurencije, što su njihovi klijenti i prepoznali te im poklonili svoje povjerenje.

U razgovoru za eKapiju, Alimanović ističe da mu je titula `najpoželjnijeg neženje` dosta pomogla u javnoj afirmaciji. "Bilo je to sjajno iskustvo u radu sa medijima, donijela mi je nova poznanstva iz svijeta poznatih. Međutim, ne bih želio da me tako identifikuju, više bih volio da me identifikuju kao dobrog čovjeka koji vrhunski obavlja svoj posao", naglašava on.

Danin Alimanović rođen je 30 novembra 1978. godine u Sarajevu, gdje je pohađao Srednju školu za medicinske sestre – tehničare, dok je gimnaziju završio u Americi. Školovanje nastavlja na Fakultetu za optiku i optometriju u Italiji. Formalno obrazovanje, barem za sada, zaokružio je diplomom Pravnog fakulteta u Sarajevu.

U djetinjstvu je maštao o karijeri doktora sportske medicine, muzičara i mnogo čega još, no danas smatra da sva sreća pa se na vrijeme `spustio na zemlju`. Već u sedamnaestoj godini zasukao je rukave i počeo je raditi kao instruktor fitnesa. Zatim je 1997. godine sebe izdržavao kao srednjoškolac radeći Americi part-time poslove uz školovanje.

Nakon povratka u Sarajevo, bio je zaposlen u Ujedinjenim nacijama i OSCE-u kao asistent i prevodilac, a od 2000. kao optičar/optometrist u optikama u Sarajevu i Italiji.

"Radio sam u velikim i malim kompanijama te shvatio prednost malog preduzeća u brzini i efikasnosti adaptacije na nove uvjete tržišta. Trenutno posao mi je interesantan zbog kontakta sa klijentima i izazovan zbog zahtjevnih ciljeva koje smo sami postavili u želji da budemo bolji", navodi Alimanović.

Ovaj mladi poduzetnik ističe da sve što je postigao u profesionalnom smislu predstavlja isključivo rezultat njegovog sopstvenog rada, uz puno truda i zalaganja. U poslovnom životu vodi se filozofijom da uvijek treba dati maksimum od sebe i uspjeh neće izostati.

"Vjerovatno je najveći uspjeh biti dobar sin, dobar suprug i, nadam se jednog dana, dobar otac. To su najbitniji uspjesi i polja na kojima tek treba da se dokažem", kaže Alimanović, koji se prije dvije godine `odrekao` statusa neženje, uploviši u bračnu luku sa suprugom Ajlom.

Veliki je fan sporta te praktikuje više sportova kao što su fitnes, skijanje, plivanje, borilački sportovi. U slobodno vrijeme rado provodi uz knjigu. Trenutno čita M. Houellebecqua, sluša jazz klasike i sakuplja utiske sa putovanja u Dubai.

"Ne mogu zamisliti život bez muzike, imam pasiju prema putovanjima i upoznavanju novih ljudi, mjesta i događaja", ističe on.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.