Izvor: eKapija | Petak, 10.12.2010.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Safet Hadžimusić, fotograf: Istrajan i ters

(Foto: b)

Safet Hadžimusić, prije nego što je postao fotograf, radio je kao model za jednu modnu agenciju. Tada je primjetio da ga puno više zanima ono što se dešava iza scene, nego ispred fotoobjektiva. Ubrzo se javila i ljubav prema fotografiji, a kada je na poklon dobio prvi aparat, sve je krenulo uzlaznom putanjom.

Safet Hadžimusić rođen je 22. februara 1986. godine u Sarajevu, gdje je završio Fakultet zdravstvenih studija. Po zanimanju je diplomirani inžinjer medicinske radiologije, a trenutno radi na Institutu za radioterapiju, na Klinici za onkologiju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubav prema fotografiji gaji od djetinjstva. "Otac se amaterski bavio fotografijom, a ja sam se još kao dijete igrao sa aparatima, crtao i oslikavao razne pejzaže, bavio se grafikom itd. Poslije sam to kroz fotografiju probao sve da izdigitaliziram. Kasnije je hobi prerastao u honoraran posao", kaže Hadžimusić, dodajući da je mu ipak na prvom mjestu karijera zdravstvenog radnika.

Najviše voli snimati modnu fotografiju, iako u posljednje vrijeme iskušava svoje vještine i u drugim formama fotografije. Najveći izazov za njega kao fotografa jeste uhvatiti trenutak koji će , kada se ovjekovječi na fotografiji, reći mnogo.

Za sebe kaže da je veliki ters, perfekcionista i jako tvrdoglava osoba. Vrlo je istrajan u postavljenim ciljevima. U jednostavnim stvarima uvijek nađe nešto zanimljivo i to rado prikaže na svojim fotografijama.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.