NavMenu

Emina Delić, voditeljica TV1 – Dinamično i bez sujete do nove pobjede

Izvor: eKapija Petak, 08.10.2010. 10:08
Komentari
Podeli

Emina Delić, član je tima informativne redakcije TV1 gdje obavlja poslove novinara, urednika i voditeljice.

Iako je ranije radila na TV Alfa, kao voditeljica zabavne emisije kaže da se brzo navikla na ljude, tempo rada kao i teme koje se naravno mnogo razlikuju od onih kojima sam bila posvećena u Kulturnom programu.

"Učim, nadograđujem se i radim na sebi. Ako imate dobar tim sa kojim sarađujete, sasvim je prirodno i normalno da se to prenosi i na vas, pa da čak i u lošem danu, koje svi imamo date sve od sebe, jer ne želite razočarati, niti sebe, niti one koji vjeruju u vas. Ono što je bitno jeste svakako da je ovo sredina u kojoj nema sujete, jer joj nema mjesta i da kvalitetno i zdravo funkcionišemo kao tim", kaže Emina Delić.

Sretna na TV

Osim novinarskog posla, Emina je povremeno radila i prevoditeljske angažmane, pošto aktivno govori engleski i njemački jezik.

"Riječ je zapravo o nekoliko angažmana njemačkih, austrijskih i britanskih predstavništava. No, nikada nisam razmišljala da li bi ovo bio poziv za mene. Ja sam suviše dinamična. A sretna sam na televiziji, volim svoj posao i sigurno postoji razlog što sam upravo tu gdje jesam", naglašava Emina.

Jedan dio djetinstva Emina je provela u Hamburgu (Njemačka) gdje je pohađala Osnovnu školu, te upoznala ljude iz različitih država, različite nacionalnosti, boje kože i shvatanja.

"Hamburg je divan grad, a Njemačka je sjajno ekonomski, politički uređena i sređena država, jedan dobar sistem. U ovakovu sredinu se zaista nije teško uklopiti. Ja sam imala 14 godina kada sam se vratila u BiH. Na početku, sigurno nije bilo jednostavno, jer sa dobar dio djetinjstva provela u Njemačkoj, ali ja sam ipak dijete Sarajeva. Ako ikada budem osjetila da žalim što sam tu, tada ću se potruditi da budem negdje drugo", priča Emina.

Sestra Aida najstrožiji kritičar

Sestra Aida koja je također voditeljica njen je najjači, najstrožiji i najbolji kritičar.

"Bilo šta da uradim uvijek prvo tražim njen pogled, odobravanje ili negodovanje. U poslu je odgovorna, ozbiljna i kvalitetno obavlja svoj dio posla. Mislim da se od nje može zaista mnogo naučiti. No, ono što je za mene mnogo bitnije jeste da u privatnom životu imam iznad sebe anđela čuvara na kojeg uvijek mogu računati. Razgovaramo apsolutno o svemu i mnogo vremena provodimo zajedno", kaže ona.

Kad nije na poslu kaže da je sa dragim i bitnim ljudima, prijateljima i porodicom.

"Često je to mirna, ali vesela kućna atmosfera, koju naravno čini krug meni zaista bliskih ljudi u čijem društvu sam upravo ono što jesam. No, nerijetko je to i šetnja gradom, neka shopping turneja, dugi ručak i uvijek preduga kafa sa mojom sestrom Aidom ili najboljom prijateljicom Jelenom. To su oni momenti u kojima se smijem svim situacijama, uživam i jednostavno sam sretna", dodaje ona.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.