NavMenu

Faruk Hadžić, predsjednik Udruženja ekonomista "Academic" - Dobrim i kvalitetnim idejama do cilja

Izvor: eKapija Srijeda, 11.08.2010. 15:42
Komentari
Podeli

Faruk Hadžić, predsjednik Udruženja "Academic" iz Tuzle i direktor predstavništva u BiH "MLM Group Zagreb" rođen je 27.11.1984. godine u Tuzli, gdje je završio Gimnaziju i Ekonomski fakultet.

Ovaj mladi i skromni Tuzlak dobitnik je zlatne i dvije srebrene plakete zbog pokazanog uspjeha tokom studija. Trenutno se nalazi na postdiplomskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Koautor je dvije knjige i autor nekoliko naučnih i stručnih radova. Govori engleski jezik, a sporazumijevam se na njemačkom i španskom jeziku.

Od 2008. do 2009. godine radio je kao pripravnik u Direkciju za evropske integracije BiH, a u međuvremenu je izabran i za asistenta – vanjskog saradnika na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, nakon čega se zaposlio u predstavništvu za BiH "MLM Group Zagreb", gdje obavlja funkciju direktora. Također predsjednik je i Udruženja ekonomista "Academic".

"Prvenstveni cilj nam je bio da okupimo mlade i ambiciozne diplomirane ekonomiste kroz nevladinu organizaciju, da se družimo i međusobno upoznajemo, ali i da na taj način razmjenjujemo ideje i mišljenja. Kao rezultat toga osnovali smo Udruženje ekonomista `Academic`, prvo strukovno Udruženje ovakvog tipa u FBiH", kaže Hadžić.

U skladu sa planom i programom Udruženja osnovali su i poduzetnički centar, pod nazivom Academic Business Center – ABC čija je misija motivacija i regrutacija potencijalnih poduzetnika, prenos znanja i podsticanje poduzetnika da rade i razmišljaju poduzetnički.

"Naša vizija je od polaznika napraviti kreativne pojedince, koji će svojim radom i djelovanjem doprinijeti razvoju naše zajednice", ističe Hadžić, naglašavajući da će u budućnosti nastojati što više kadrovski ojačati Udruženje, jer se samo dobrim i kvalitetnim idejama zajednički mogu kvalitetno ispuniti postavljeni ciljevi.

"Da bi se uspjelo, potrebno je dosta truda, odricanja i učenja. Ne treba olako odustajati i smatrati da su neke stvari nedostižne. Važno je sagledati mogućnosti i kako do njih doći", pojašnjava Hadžić.

Osim ekonomije, Hadžić iskazuje interesovanje i za geopolitiku, te kaže kada nađe vremena rado voli iz geopolitike pročitati dobru knjigu.

LIČNA KARTA

Omiljeni sport?

- Najviše volim fudbal, a tim za koji navijam od malih nogu je Barcelona.

Omiljena knjiga?

- Slobodno vrijeme koristim za čitanje knjiga. Cijenim francuske pisce, a najdraži mi je Balzak, čija djela preporučujem. Pored njegovih djela također me se dojmila i knjiga "Islam između istoka i zapada" Alije Izetbegovića, za koju smatram da je vrhunsko filozofsko djelo.

Pozorišna predstava koju pamtite?

- Često posjećujem pozorište u Sarajevu, a posebno mi se sviđa predstava "Helverova noć".

Omiljeni film?

- Nekoliko filmova je ostavilo snažan dojam na mene: "Persuit of Happyness", "Seven Pounds" te "My name is Khan".

Putovanja?

- Kada mi se ukaže prilika volim negdje otputovati. Više puta sam bio u Španiji, tako da je to zemlja gdje najradije putujem.

U autu slušate?

- Uglavnom volim slušati sevdah.

Planovi?

- Cilj mi je nastaviti obrazovanje i zasnovati porodicu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.