NavMenu

Mustafa Mulić, direktor City Parka i Rejtinga Život pun ideja i anegdota

Izvor: eKapija Srijeda, 04.08.2010. 08:58
Komentari
Podeli

Red, rad i disciplina osnovne su pretpostavke na osnovu kojih funkcioniše Mustafa Mulić, direktor "City Parka" i "Rejtinga".

Iako ima samo 33 godine biografija ovog rođenog Sarajlije ispunjena je do posljednje strane. Završio je Fakultet za Menadžment i Poslovnu Ekonomiju, te se nalazi u završnoj fazi master studija. Inače, već 15 godina obavljao je dužnosti na rukovodećim pozicijama uspješnih kompanija koje su poslovale u privrednim granama: trgovina sekundarnim sirovinama, trgovina građevinskim materijalima, turizam i ugostiteljstvo, sportsko-rekreativni centar...

Trenutno obavlja dužnosti: Direktor City Park d.o.o. društvo za trgovinu i usluge (Od 2008 godine), direktora Rejting d.o.o. agencija za istraživanje tržišta, medija, javnog mnijenja i savjetovanje (od 2009 godine), direktora mediaweek – projekat koji okuplja na jednom mjestu medije, društvene, ekonomske, političke, subjekte i stručnjake pojedince (od 2010. godine), vijećnik je u Općini Centar (Kanton Sarajevo) od 2008. godine.

Obavlja i niz drugih dužnosti koje su usko povezane sa društveno-ekonomskim i političkim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

Govori engleski jezik, a dobitnik je i mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Oženjen je lijepom i pažljivom ženom Lejlom sa kojom ima jednogodišnju kćerku Iman Džemilu, koja je kako kaže, nešto najljepše u životu što mu se moglo dogoditi.

Radni dan počinje spiskom obaveza, najčešće rano, jer oko podne izgleda izgubljeno, poslije podne turbulentno, a predvečer se pomiri sa činjenicom šta je stigao da zavši, stigao.

Osnovni principi poslovanja za njega su: integritet, solidarnost i kontinuitet. Ključ uspjeh gradi na filozofiji da se ne treba vraćati na ono što je prošlo.

"To je samo jedno iskustvo pozitivno ili negativno iz kojeg treba izvući pouku i koje će nam pomoći da bolje gradimo budućnost“, kaže Mulić.

Za njega je svaki dan nova anegdota, pun je ideja i samo je pitanje vremena kada će se one ostvariti.

LIČNA KARTA

Životna i poslovna filozofija?

- Životna je: "Živi kao da nikada nećeš umrijeti, a spremaj se kao da ćeš sutra umrijeti."

Poslovna je: "Ideja, jest jednako, realizacija."

Posebni talenti, hobi...?

- Dar za pisanje pjesmica, majstor za džiju džicu, a i bazen "Afrika" mi dođe kao hobi.

Slabe tačke?

- Slaba tačka mi je kćerka. Stalno mislim na nju.

Najbolji film, knjiga...?

- Najbolji film je "Knjiga iskupljenja", dok od knjiga trenutno čitam vjersku literaturu.

U autu slušate?

- Radio, vijesti, aktuelnosti ili tražim staru domaću zabavnu muziku po radio stanicama.

Najdraže putovanje?

- Volim putovati, ali nažalost nemam dovoljno vremena. Teško mi je izdvojiti neko od putovanja, jer je svako drugačije i svako ima drugačiji doživljaj. Možda, Paris gdje ovaj put vodim suprugu Lejlu i kćerku Iman Džemilu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.