NavMenu

Džanan Ćelam, direktor ERP Consulting: Osigurati inovativnu, konkurentnu i vrhunsku uslugu

Izvor: eKapija Petak, 19.03.2010. 16:37
Komentari
Podeli

Iako mnogi ne bi vjerovali, u posljednje vrijeme nije rijedak fenomen da mladi ljudi uspješno vode i upravljaju velikim i perspektivnim kompanijama. To pokazuje da naša zemlja, ipak, ima dobar obrazovni sistem, a prije svega i ljudske resusre koji su ujedno i glavni faktor njenog razvoja. Jedan od njih je i naš sagovornik Džanan Ćelam, direktor kompanije ERP Consulting d.o.o. Sarajevo.

Džanan Ćelan, diplomirani ekonomista, rođen je 1980. godine u Travniku. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, kaže on, sve veća konkurencija na tržištu, zahtjevi tržišta za kontinuiranom edukacijom, te želja za stalnim učenjem i usavršavanjem, podstakli su ga da upiše postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i tako osigura veći kvalitet rada i bolje poslovanje firme.

Međutim, njegova karijera počela je već 2002. godine u kompaniji ENIAC d.o.o. Sarajevo, gdje je obavljao funkciju direktora sve do 2004. godine. Godinu dana poslije, Džanan nove poslovne pobjede, također na funkciji direktora, počinje realizirati u upsješnoj kompaniji Datalab BH, nakon čega, 2006. godine, prelazi u ERP Consulting gdje je i danas zaposlen.

Odlično govori engleski jezik, a predmet njegovog interesovanja su računovodstvo i revizija, programiranje i primjena poslovne informatike.

Stvaranje vrijednosti za ulagače, te korektno poslovanje i odnos prema kupcima i saradnicima, Džananova su poslovna filozofija. Kaže da se poslovi mogu razvijati samo ozbiljnim pristupom svakom pojedinom poslu i intenzivnim radom na duže staze.

ERP Consulting d.o.o. je mlada bh. firma, osnovana 2006. godine, koja se bavi implementacijom softverskih rješenja za uspješnije poslovanje, koja iza sebe ima impresivnu listu zadovoljnih klijenata.

"Naša rješenja koriste se u velikim i malim organizacijama kako bi postigli neograničenu analizu podataka, pravili izvršne izvještaje, predvidjeli poslovne mogućnosti, poboljšali upravljanje operacijama i ovlastili izvršno odlučivanje kroz kompaniju", ističe Džanan za portal eKapija.ba, te dodaje da iza ERP Consultinga stoji tim mladih stručnjaka, koji raspolaže obimnim znanjem i iskustvom na području ERP rješenja i to smatraju svojom izrazitom prednošću.

"Budući da se tržište stalno mijenja, razvija i evoluira, stalno smo izloženi novim zahtjevima i možemo reći da većina menadžera cijeni dobar softver, te iz tog razloga veliku pažnju posvećujemo edukaciji kadrova", naglašava Džanan.

S obzirom da je kvalitet usluga koje ova kompanija pruža uvijek na prvom mjestu, posvetili su se, dodaje on, izgradnji dugoročnih odnosa sa klijentima, te partnerstva temelje na prednosti kvalitete i povjerenju. Prema njegovim riječima, za klijente uvijek osiguravaju inovativnu, konkurentnu i vrhunsku uslugu.

Iako je djelatnost ERP Consultinga prodaja, implementacija i održavanje poslovno - informacionog sistema PANTHEON, programa za podršku mobilnom poslovanju - SUPERIUS, softvera za blagajnu - OPTIPOS itd, ipak se, kaže on, može reći da centralno mjesto u njihovom poslovanju ima Datalab-ov sistem za poslovno upravljanje Pantheon.

"S druge strane, budući da vjerujemo da uvijek treba težiti ka boljem. Odlučili smo se na veliki korak, a to podrazumijeva aktivan angažman u procesu fiskalizacije u Federaciji BiH, te se nadamo da će ovaj projekat biti značajan dio naših aktivnosti u budućnosti", zaključuje Džanan.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.