Izvor: eKapija | Petak, 18.12.2009.| 12:26

Zdravko Krsmanović, načelnik opštine Foča

Načelnik opštine Foča, Zdravko Krsmanović rođen je 10. februara 1957. godine u Foči. Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine. Po završetku fakulteta zaposlio se kao stručni saradnik za građevinarstvo, urbanizam i stambeno - komunalne poslove u Skupštini opštine Foča.

Kratko vrijeme radio je u Srednjoškolskom centru u Foči, nakon čega prelazi u Elektroprivredu BiH. Od 1985. do 1990. godine angažovan je na poslovima studijsko - istražnih radova i na projektovanju hidroelektrana na Drini i izgradnji HE Višegrad, za koje je dobio i zlatnu značku Elektroprivrede BiH.

Početkom devedesetih godina prelazi na poslove direktora Radne jedinice "Hidrogradnja" gdje je radio do prelaska na dužnost Načelnika opštine Foča. U periodu od 2000. do 2002. godine radio je kao zamjenik ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske. U istom periodu angažovan je na poslovima asistenta na predmetu Organizacija i tehnologija građenja kod prof. dr. Živojina Praščevića na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Funkciju načelnika opštine Foča obavlja od novembra 2004. godine. Postdiplomski studij na Fakultetu tehničkih nauka upisao je školske 2004./2005. godine, a magistrirao je u junu 2009. godine.

(Tekst i foto: Službene stranice opštine Foča)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.