Izvor: eKapija | Utorak, 03.11.2009.| 17:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mr. Anto Gajić, direktor Rudnika i termoelektrane "Ugljevik"

Mr. Anto Gajić rođen je 2. februara 1955. godine u loparskom mjestu Priboj. Diplomirao je mašinstvo - smjer mehanizacija, na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka, gdje je 2003. godine odbranio i magistarski rad. Na ovom fakultetu odоbrena mu je i doktorska teza.

Gajić je ovlašten za izradu tehničke dokumentacije, izvođenje radova i nadzor nad radovima mašinske faze u oblasti termotehnike. Kao stručnjak u ovoj oblasti imenovan je za sudskog vještaka u Distriktu Brčko.

U Rudnicima mrkog uglja "Tito Banovići" radio od 1978. do 1992. godine na poslovima inženjera tehnološkog procesa, rukovodioca tehničke pripreme zatim rukovodioca elektromašinskih poslova, bio odgovorni inžеnjer za kamione i pomoćnu opremu kao i tehnički rukovodilac voznog parka.

Godine 1994. zasnovao je radni odnos u Rudniku i termoelektrani "Ugljevik". Za trinaest godina rada u ovom elektroenergetskom gigantu Republike Srpske radio je na mjestu inžinjera-tehnologa mašinskih radova, zatim vodećeg inženjera održavanja transportne mehanizacije te bio tehnički rukovodilac mašinske službe i izvršni direktor za tehničke poslove.

Za vršioca dužnosti direktora Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" imenovan je 16. augusta 2007. godine.

(Napomena: Tekst i foto - RiTE "Ugljevik")

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.