NavMenu

Senad Bašić, zbunjeni i vječni roker, Faruk Fazlinović iz serije "Lud, zbunjen, normalan"

Izvor: Dnevni list Petak, 14.08.2009. 11:42
Komentari
Podeli

Senad Bašić je bosanskohercegovački glumac koji u svojoj biografiji ima više od 60 odigranih pozorišnih uloga i uloge u bh. hit-filmovima koa što su "Gori vatra", "Kod amidže Idriza" i "Teško je biti fin". U svojoj 46. godini, Senad Bašić je po prvi put dobio i televizijsku ulogu Faruka Fazlinovića u trenutno najuspješnijoj bosanskohercegovačkoj seriji "Lud zbunjen normalan", gdje glumi s velikanom bh. glumišta Mustafom Nadarevićem i mladim glumcem Moamerom Kasumovićem.

Njegova ljubav prema glumi se rodila još dok je bio srednjoškolac, nakon čega je i upisao Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje danas radi kao profesor glume. Već kao brucoš na Akademiji, odigrao je ulogu Hamleta. Dvije godine nakon što je diplomirao, dobio je nagradu za najboljeg mladog glumca na Festivalu profesionalnih pozorišta u Jajcu.

U intervjuu za "Dnevni list", Bašić govori o tome kako provodi ljetne dane, koji su mu planovi za budućnost i još ponekim zanimljivostima iz njegovog života.

"Ljeto provodim radno uz vikend izlete po planinama oko Sarajeva. Ove godine sam odlučio da upoznam planinarske domove. Prekrasno je. Planinske tišine vrište", ističe Bašić.

Budući da je jako zauzet poslovnim obavezama, održavati ravnotežu između privatnog i poslovnog života nije nimalo lako. Međutim, Senad kaže kako i privatno i poslovno traži potpunu posvećenost. Trudi se, kaže, da harmonizira to dvoje i gleda da jedno drugo ne isključuje.

Televizijska serija "Lud, zbunjen, normalan", je u regiji postigla veliki uspjeh koji Senad vidi kao uspjeh cijelog tima: produkcije, autora, glumaca, tehnike... jedne radoholičarske ekipe koja očigledno zna raditi svoj posao.

Kao profesor glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, svoje studente savjetuje da vjeruju i da nikada, koliko god da je to moguće, ne izgube svoje dostojanstvo te da steknu što više iskustva dok su na Akademiji, da bi bili spremniji na izazove u glumačkim karijerama.

O planovima za naredni period, Senad kaže da ga čeka poprilično radna sezona.

"Spremam novi film Pjera Žalice "O Plavom orkestru", spremam se za još jednu godinu snimanja serije "Lud, zbunjen, normalan" i naravno tu su moje obaveze na Akademiji i teatru. Čeka me poprilično radna sezona i punim baterije gdje stignem", zaključio je popularni glumac.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.