NavMenu

Ahmet Ibukić-Ami, profesor Likovne kulture s metodikom pri Univerzitetu u Bihaću

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.08.2009. 14:51
Komentari
Podeli

Ahmet Ibukić rođen je u Bihaću 1957. godine. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti te Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, na Odsjeku slikarstva, u klasi prof. Milivoja Unkovića. Postdiplomski studij završio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Seida Hasanefendića.

Na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću 2004. godine izabran je u zvanje Docenta likovne kulture. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1987. godine. Na Internacionalnoj Akademiji "Greci - Marino" u Verbanu 2005. godine imenovan je na mjesto Akademskog saradnika na Odsjeku za umjetnost.

Ušao je u internacionalnu umjetničku enciklopediju "Dizionario Encoclopedico Internazionale D'arte Moderna E Con – Temporanea 2004/2005".

Ahmet Ibukić živi i radi u Bihaću kao viši kustos u JU Muzeja Unsko-sanskog kantona, te na Pedagoškom fakultetu u svojstvu vanjskog saradnika kao profesor Likovne kulture s metodikom pri Univerzitetu u Bihaću. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa ibukic.com)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.