Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 10.09.2018.| 09:58

Veljko Golijanin, direktor ski centra Ravna planina - Povezivanje gondole sa Jahorinom moglo bi početi na proljeće 2019.

Veljko Golijanin
Ski centri u regionu uveliko su u pripremama za zimski sezonu 2018/19. Kako je protekla zima za većinu njih bila uspješna, velika su očekivanja i za predstojeću sezonu, uz uvijek blagi oprez od vremenskih okolnosti. Ali, ozbiljne investitore ni to ne može poremetiti, jer spremaju i vještačko osnježavanje.

Osim Jahorine, Pale se može pohvaliti i sve popularnijom Ravnom planinom, o čijim se sadržajima sve više govori među turistima regiona. Neki od njih su se već uvjerili u raznovrsnu ponudu ovog centra, koji inače prvi u regionu ima kabinsku žičaru. Šta su sve pripremili za ovu zimu, kakve staze mogu očekivati skijaši, koja međunarodna takmičenja planiraju organozivati i ostalim aktivnostima razgovarali smo sa Veljkom Golijaninom, direktorom firme Majnex, koja posljednjih godina čini da Ravna planina dobije svoj zasluženi status. Golijanin nam je otkrio i koji su sljedeći koraci u povezivanju sa Jahorinom, kao i to da žele graditi hotel na polaznoj stanici gondole.

eKapija: Od prošle zimske sezone radi prva kabinska žičara u BiH, i to baš na Ravnoj planini. Šta novo od sadržaja pripremate sa sezonu 2018/19?

- Ski centar Ravna planina osim postojećih kapaciteta vertikalnog transporta od kraja decembra 2017. godine nudi skijašima i turistima i prvu kabinsku žičaru na ovim prostorima, a koja je do sad bila dostupna samo u svjetskim ski centrima.

Trudimo se da pažljivo osluškujemo potrebe i želje naših posjetilaca i u skladu sa tim uvrstimo dodatne turističke sadržaje u našu ponudu. Pripreme za zimsku sezonu 2018/2019 su uveliko počele. Redovni godišnji servisi opreme su u toku, pa će u funckciji biti kabinska žičara, ski lift kapaciteta 800 skijaša na sat i bebi lift. Osim postojećih ski staza ukupne dužine oko 7,5 kilometara, u pripremi su dvije nove skijaške staze kao i uređenje postojećih. Zbog izraženih klimatskih promjena koje imaju veliki uticaj na zimski turizam, u planu je i nadogradnja postojećeg sistema za vještačko osnježavanje. Da ne zaboravimo organizaciju brojnih ski takmičenja internacionalnog karaktera kao i organizaciju već tradicionalnog "Kupa Ravna planina" i uvezivanje sa regionalnim ski centrima u smislu uvođenja jedinstvene karte za sve posjetioce. U restoranu Gondola planira se promocija i degustacija nacionalnih vina kao i organizovanje kulturnih večeri. Osnovni cilj je da kvalitetom usluga ne zaostajemo za velikim ski centrima, a pristupačnim cijenama smo svakako ispred njih.

eKapija: Kako se pokazao rad ove žičare? Da li se pokazalo da je investicija opravdana? ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.