NavMenu

Sandra Balaban, voditelj Odjela za upravljanje ljudskim resursima Hypo-Alpe-Adria banke a.d. Banja Luka - član Komisije za edukaciju i certificiranje Bank Akademije UBBIH: Moramo konstantno nastojati da budemo u centru novih znanja

Izvor: UBBIH Petak, 06.02.2009. 12:37
Komentari
Podeli

Sandra Balaban je profesor engleskog i njemačkog jezika. Od 2005. godine radi kao voditelj Odjela za upravljanja ljudskim resursima Hypo-Alpe-Adria banke a.d. Banja Luka.

Pravo je vrijeme za Bank Akademiju

- Andragoški proces, odnosno stalno učenje danas je neophodno i neupitno kako bismo bili u mogućnosti da pratimo neprekidni razvoj i napredak, ne samo na polju bankarstva, već, prije svega, modernih tehnologija i njihove upotrebe na koje se današnje bankarstvo sve više oslanja. Bankarstvo, kao živ proces i kao uslužna djelatnost, podrazumijeva stalne promjene, razvoj i prilagođavanje. Shodno tome, i mi koji smo na nivou pojedinih banaka zaduženi za edukaciju zaposlenih, moramo konstantno nastojati da budemo u centru novih znanja, dobro informisani, te da stalno radimo, kako na vlastitoj edukaciji, tako i na edukaciji naših zaposlenih. U posljednjih nekoliko godina sektor bankarstva je pokazao izuzetan napredak i dokazao da se u BiH može kvalitetno i organizovano poslovati. Takođe, većina banaka koje posluju na ovom području ulaže izuzetno puno energije i sredstava na edukaciju zaposlenih. Smatram da je pravo vrijeme za provođenje u djelo ideje o osnivanju Akademije UBBiH kroz koju bismo omogućili standardizaciju i unificiranje obrazovnih aktivnosti na polju bankarstva, te omogućili svim bankama kvalitetnu podršku u obuci i kontinuiranom razvoju zaposlenih.

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, daće svoj doprinos, u okviru svojih mogućnosti, kako bi najnovija znanja i svjetski trendovi bili približeni domaćim bankarima, upravo kroz instituciju kakva bi trebalo da bude i Akademija.

Dugoročno ulaganje u ljudske potencijale je jedan od ključnih ciljeva CSR (Corporate Social ResponsIbility), politike Hypo banke Banja Luka i iskreno se nadam da će to biti i politika buduće Akademije, smatra Balaban.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.