NavMenu

Anita Grabner, voditelj upravljanja ljudskim resursima, treninga, i razvoja UniCredit banke - član Komisije za edukaciju i certificiranje Akademije UBBIH: Važno je kreirati neke temeljne postavke i osnovna znanja zaposlenika u bankama

Izvor: UBBIH Četvrtak, 05.02.2009. 14:18
Komentari
Podeli

Anita Grabner rođena je 1976. Godine u Mostaru. Završila je Filozofski fakultet u Sarajevu. Diplomirani je psiholog. Radila je u Omladinskom centru Gornji Vakuf/ Uskoplje, kao saradnik za rad s djecom i mladima, zatim kao profesor psihologije u gornjevakufskoj Mješovitoj srednjoj školi, a od 2005. godine uposlenik je UniCredit banke dd Mostar. Radi na upravljanju ljudskim resursima, treningu i razvoju. Stručno se usavršavala i obučavala, između ostalog, u oblasti tehnika u pribavljanju i selekciji, zatim u oblasti vještina rukovođenja, te u oblasti primjene psiholoških mjernih instrumenata.

Završila je trening za pomagače i pomagačice žrtvama nasilja, trening za trenere i trenerice iz nenasilne razrade sukoba, kao i Domestic funding strategies and techniques in BiH. Govori engleski jezik.

Razmjena iskustava i praksi

- Početak rada na osnivanju Akademije UBBIH smatram značajnim korakom u unapređenju rada bankarskog sektora u BiH. U vremenu kad se promjene događaju vrlo često i kada je važno što brže i uspješnije se prilagođavati novonastalim situacijama, posebnu važnost moramo dati stalnim edukacijama naših zaposlenika. Iako svi mi u svojim bankama radimo na organiziranju različitih vrsta edukacija, mislim da je važno kreirati neke temeljne postavke i osnovna znanja zaposlenika u bankama, kako bismo došli do općeg standarda znanja u bankarstvu.

Akademiju UBBIH vidim prevenstveno kao mjesto razmjene različitih iskustva i dobrih praksi koje svi sigurno imamo u pojedinim područjima, kao i mjesto gdje će pristup edukaciji biti sistematiziran, jer je u velikoj ponudi različitih edukacija sve teže odabrati najkvalitetnije. Nastojat ćemo kroz Akademiju odabrati najbolje i najkvalitetnije ponude, kako bismo pružili zaposlenicima u bankarskom sektoru mogućnost za unapređenje i razvoj, kaže Grabner.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.