Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.04.2018.| 09:00

Gordana Drobnjak, izvršna direktorica Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda - Očekujemo više od 15.000 članova do kraja 2018.

Gordana Drobnjak
Prve uplate u Evropski dobrovoljni penzijski fond u Republici Srpskoj, prvi fond te vrste u BiH, počele su krajem prošle godine, a novac se trenutno uplaćuje za nekoliko stotina članova iz petnaestak malih i srednjih preduzeća. Međutim, u fondu očekuju da će broj članova do kraja 2018. biti veći za oko 15.000, kada bi trebalo da bude završen proces pristupanja velikih preduzeća sa kojima je već potpisan memorandum.

- Minimalan iznos uplate u dobrovoljni penzijski fond je 10 KM, dok gornja granica ne postoji. Međutim, ono što je stimulacija za poslodavce je da su mjesečnom uplatom do 100 KM po zaposlenom oslobođeni plaćanja doprinosa za taj iznos. Takođe, uplate poslodavca su odbitna stavka kod utvrđivanja poreza na dobit - rekla je u intervjuu za eKapiju Gordana Drobnjak, izvršna direktorica Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.