Izvor: eKapija | Petak, 06.04.2018.| 08:42

Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS - Nadamo se nastavku trenda otvaranja bar jednog luksuznog hotela godišnje

Nermin Muzur
Sarajevo je ovih dana turistički i možda najaktuelnije u BiH, jer se čuvena žičara vratila u grad, a sa njom i nova očekivanja. Biće to još jedan adut grada kojeg su posljednjih mjeseci inostrani magazini i portali uvrštavali među top 10 destinacija u Evropi koje se preporučuju ovog ljeta.

Upravo je ljeto koje se bliži turistički najfrekventniji period u Sarajevu, pa turistički radnici spremno dočekuju nove goste.

- Planiramo da napravimo ljetnu turneju po gradovima regije gdje ćemo promovisati ljetne sadržaje u Sarajevu - kaže u intervjuu za eKapiju predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur, sa kojim smo razgovarali i o hotelskoj ponudi, zimskom turizmu, ali i o plaćanju boravišne takse.

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je formirana nova Turistička zajednica KS. Kakvi su rezultati u tom periodu?

- Možemo slobodno reći da su rezultati u prvoj godini rada odlični, što pokazuju naši izvještaji o radu, kako finansijski tako i revizorski.

Koji su bili prioritetni zadaci kada ste došli na ovu poziciju?

- Situacija je specifična zato što smo formirali potpuno novo preduzeće. Prvo smo morali da uspostavimo organe rada i donesemo nekoliko pravilnika, pa čak i da izmijenimo Zakon o turizmu KS. Nakon toga, morali smo da osmislimo plan i programa rada, kao i da obezbijedimo finansiranje nove Turističke zajednice. Kroz plan i program smo se dotakli svih segmenata, odnosno promocije, infrastrukturnog unapređenja, zatim plana na polju statistike i evidencije gostiju, te suradnje sa projektima važnim za KS i mnoge druge. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.