NavMenu

Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture i sporta

Izvor: eKapija Petak, 12.09.2008. 13:33
Komentari
Podeli

Rođen je 1942. godine u Đali. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Banjoj Luci. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1969. godine i stekao diplomu profesora jugoslavenskih književnosti i srpskohrvatskog jezika.

Radio u redakcijama mnogih časopisa i listova sve do 1973. godine, otkada je radio na poslovima rukovodioca Centra za informiranje opštine Novo Sarajevo. Od 1978. do 1980. godine radio je u izdavačkom preduzeću "Savremena administracija" na poslovima urednika izdanja za Bosnu i Hercegovinu.

Od 1980. do 1986. godine bio je glavni urednik i zamjenik generalnog direktora Grafičkog preduzeća "Svjetlost" Sarajevo, a od 1986. do 1994. godine direktor Izdavačke djelatnosti "Svjetlost" Sarajevo. Od 1994. do 2000. godine obavljao dužnost savjetnika Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Republike Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine. Za Zamjenika Gradonačelnika Sarajeva izabran 2000. godine.

U periodu od 1998. do 2002. godine, u dva mandata izabran je za poslanika Skupštine Kantona Sarajevo i delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Imenovan je za Ministra bez portfelja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine 2001. godine, a od 2003. godine obavlja dužnost Potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministra kulture i sporta.

Član je Međunarodnog P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine.

tekst & foto: Federalno ministarstvo kulture i sporta

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.