NavMenu

Suad Arnautović novi predsjednik CIK-a BiH

Izvor: eKapija Petak, 15.02.2008. 10:11
Komentari
Podeli

Suad Arnautović preuzeo je u četvrtak dužnost predsjednika Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) od Stjepana Mikića, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Saopćeno je da je Centralna izborna komisija BiH provela proceduru rotacije na mjestu predsjednika ove institucije u skladu s Izbornim zakonom BiH.

Suad Arnautović, doktor političkih nauka, rođen je 17. novembra 1958. godine u Sarajevu. Obavljao je poslove državnog službenika u Republičkom sekretarijatu za narodnu odbranu SRBiH i Ministarstvu odbrane RBiH u oblasti civilne edukacije, te u Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova, gdje je bio šef Ureda za odnose s javnošću, načelnik Kabineta, načelnik odjeljenja i urednik časopisa »Securitas». U periodu od 1995. do 2000. godine u svojstvu honorarnog predavača predavao je na Medicinskom fakultetu, te Visokoj zdravstvenoj školi Univerziteta u Sarajevu. U 1994. i 1995. godini bio je Glavni i odgovorni urednik (honorarni) Nezavisnog političkog magazina za promociju civilnog društva i demokratske kulture «STYLE». Tokom 1996. godine pokrenuo je i bio uređivač Specijalnog servisa «Izbori» Nezavisne novinske agencije “ONASA” Sarajevo. Objavio je slijedeće knjige: „Ten Years of Democratic Chaos“, Sarajevo 2007; «Lokalni izbori u BiH 2004. – Naučene lekcije», Sarajevo 2005., “Propedeutika političkog marketinga, razumjevanje i organiziranje uspješne izborne kampanje»Sarajevo, 2001., «Kampanja za lokalne izbore» , Sarajevo, 2000., “Kako se branila Bosna” Sarajevo, 1997., “Izbori u Bosni i Hercegovini 1990. - Analiza izbornog procesa” Sarajevo, 1996. Objavljeni su mu slijedeci radovi: autorizirano predavanje :“Izbori 1996 i reintegracija BiH“ (VKBI ) Sarajevo, 1996., publikacija:”Svaka politika je lokalna” (VKBI) Sarajevo, 1997., publikacija: “Aporije izbornog zakonodavstva u BiH” (VKBI) Sarajevo, 1999., publikacija: “ Opći izbori 2000. Da ili ne? ” (VKBI) Sarajevo, 2000., koautor je publikacija “Guide for Journalists in Bosnia and Herzegovina Election ’97” Sarajevo, 1997., (Media plan) i “Guide for Journalists in Bosnia and Herzegovina General Election ‘98” Sarajevo, 1998. (Media plan). Koautor je udžbenika “Osnovi civilne odbrane” za učenike osmih razreda osnovne škole, Sarajevo, 1995. Federalno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta/športa. Učestvovao je na više međunarodnih znanstvenih i stručnih simpozijuma i seminara o izborima i izbornim procesima, u posmatračkim izbornim misijama u Hrvatskoj, Albaniji i Azerjbedžanu, te na stručnom usavršavanju u oblasti izbornog sistema i upravljanja izbornim kampanjama. Član je Udruženja izbornih zvaničnika Bosne i Hercegovine i Udruženja za političke nauke Bosne i Hercegovine. Uvršten je u publikaciju «Ko je ko u Bošnjaka» U štampi mu je knjiga «Političko predstavljanje i izborni sistemi u Bosni i Hercegovini u XX stoljeću.

napomena: foto & biografija Centralna izborna komisija BiH

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.