NavMenu

Dragan Munjiza, konsultant i poslovni savjetnik - član uprave Generalturist-a

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.10.2007. 16:29
Komentari
Podeli

Dragan Munjiza, rođen je 03. 03, 1966 u Zagrebu.

Po završetku Ekonomskog fakulteta u Zagrebu gdje je diplomu stekao na smjeru tržišnih komunikacija usavršavao se kroz cijeli niz stručnih programa od kojih se posebno ističu INSEAD, France, “Store Wars” program, IEDC, Slovenija, General Management Program, IMD Laussane. Nakon završenog fakulteta od 1989. do 1991. godine, živi u Milanu, Italija.

Od 1991.– 2002. zaposlen je u Atlantic Grupi gdje vrši fukcije podpredsjednika prodaje i distribucije, člana Upravnog odbora i člana Nadzornog odbora Montana d.d..

U sklopu svog desetogodišnjeg rada u Atlantic Grupi usavršava se u sklopu velikog broja internih treninga u prodaji, distribuciji i motivaciji djelatnika u Wrigley-u, Mars-u, Ferrer-u, Gillettu, Johnson &Johnson-u. Od 2002. godine postaje predsjednik uprave Konzuma, a navedenu funkciju vrši do 1. studenog 2006. godine. U sklopu svog radnog iskustva u Konzumu, završio je cijeli niz internih treninga sa konzultantima: Roland Berger, McKinsey, Droege & Co. na optimalizaciiji ključnih maloprodajnih indikatora i strategija.

Dragan Munjiza ujedno je i dopredsjednik Udruge trgovine pri Hrvatskoj Udruzi Poslodavaca te predsjednik ECR (Efficient Consumer Response ili Uspješan odgovor kupcu) organizacije u Hrvatskoj. Dragan Munjiza, ujedno je i gost predavač na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu na katedri za marketing i radno pravo.

Od 2002. godine kada je Dragan Munjiza preuzeo čelnu poziciju, Konzum od zagrebačkog lanca intezivno izrasta u vodeći hrvatski nacionalni lanac maloprodaje. Već u 2003. godini ostvaren je rast prometa od 45% i intezivno širenje ukupne prodajne površine za čak 70 novih prodajnih mjesta, dok je ukupan broj zaposlenih porastao sa 5.000 u 2002. godini na 7.000 u 2003. godini.

U 2004. godini Konzum je prisutan u svim hrvatskim županijama, a kupcima nudi kontinuitet i standardizaciju ponude i usluge diljem cijele Hrvatske, u ukupna maloprodajna mreža povećala se za preko 20.000 m2 prodajnog prostora, prvenstveno kroz akvizicije regionalnih trgovačkih tvrtki, a napravljene su i kapitalne investicije u razvoj ljudskih resursa i unapređenje kvalitete usluge.

2005. godina za Konzum obilježena je daljnjim učvršćivanjem vodeće tržišne pozicije te snažnim rastom prihoda od 8.514 milijardi kuna i rastom operativne dobiti za čak 28.2% na 233 milijuna kuna uz ukupno proširenje prodajne mreže za 30.000 m2 i tržišni udio koji je u 2005. godini iznosio više od 26%.

U 2006. godini planira se prihod od 10 milijardi kuna.

Iako, uvijek ističe kako su navedeni rezultati uspjeh cijelog Konzumovog tima, impresivni poslovni rezultati i vodeća pozicija Konzuma u hrvatskoj maloprodaji, najbolje predstavljaju Dragana Munjizu i njegov dosadašnji rad.


Od 2007. godine Dragan Munjiza obnaša funkciju člana Uprave Generalturista za poslove prodaje i marketinga na domaćem tržištu, sa zaduženjima postavljanja i provođenja strategije daljnjeg razvoja i širenja prodajne mreže Generalturista te intenziviranje korporativne prodaje i maloprodaje u sinergiji s marketinškim aktivnostima.

Trenutni angažman:

- Profil international (izdavaštvo i maloprodaja knjiga), savjetnik Uprave
- Megatrend (distribucija IT opreme i izrada poslovnih rješenja), član NO
- Generalturist (turizam), član Uprave
- Vemil (distribucija i maloprodaja IT opreme i poslovnih rješenja te multimedije), savjetnik Uprave
- Tim-kabel (veleprodaja i distribucija kabela), savjetnik Uprave

Gdin. Dragan Munjiza je učesnik konferencije GMS - General Mystery Shopping, koja se pod nazivom "Dan posvećen kvalitetu usluge / Customer Service Day" održava 06. Novembara 2007. godine u Sarajevu.

gms/eKapija

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.