NavMenu

Herbert Rastbichler - Potpredsjednik, generalni direktor u grupaciji Technology Solutions Group Centralna i Istočna Evropa Hewlett-Packard Company

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.07.2007. 15:32
Komentari
Podeli

Herbert Rastbichler obnaša funkciju potpredsjednika i generalnog direktora, kao i vodećeg Technology Solutions Grupe za HP-ovu regiju Centralne i Istočne evrope (CEE), uključujući države centralne i istočne Evrope (izuzev baltičkih republika), Rusije i CIS država.

U sklopu ove funkcije, Herbert je odgovoran za strategiju i razvoj poslovanja širom regije koristeći kompletan HP portfolio proizvoda i servisa, i gradeći snažne veze i ključne saveze sa firmama i vladama u svim većim CEE državama.

Herbert posjeduje 25 godina iskustva u IT industriji i tržištu IT servisa. Pridružio se u HP Austrija u 1982. godini kao inžinjer za korisnike i ubrzo je prešao na funkciju specijalista za proizvode i bio je osnivajući član Response Center Organizacije u Austriji. U 1988. godini je preuzeo odgovornost menadžmenta, prvi u Austriji, a poslije je proširio polje djelovanja na Centralnu i Istočnu Evropu, gdje je pomogao izgradnju HP infrastrukture u regiji. Herbert je imenovan menadžerom podrške za korisnike 1993. godine i držao je nekoliko pozicija u menadžmentu prije nego je imenovan za rukovodioca za HP Services u regiji International Sales Europe (ISE – međunarodna prodaja, Evropa) u novembru 1999. godine. U maju 2002. godine je imenovan za potpredsjednika i generalnog direktora za HP Services, za ISE.

2004. godine, Herbert je postao potpredsjednik i generalni direktor za Technology Solutions Grupu (TSG) u ISE. Kao dio ove funkcije, vodio je TSG organizaciju uz punu odgovornost za profite i gubitke za svo poslovanje servera, pohrane, softvera, konsaltinga i integracije, outsourcinga i podrške korisnicima.

Od avgusta 2005. do juna 2007. godine, Herbert je predvodio HP Services organizaciju za HP-ove General Western European grupu (GWE – glavne zapadnoevropske države), koja pokriva Benelux, Nordijske, Baltičke, Austriju i Švicarsku, uz punu odgovornost za profite i gubitke za sve poslovanje u servisima, što se sastoji od konsaltinga i integracija, outsourcinga i tehnoloških servisa.

Herbert je državljanin Austrije i posjeduje diplomu iz telekomunikacija sa Vienna Technical Univerziteta.

eKapija.ba - communis

foto - Richard Schuster

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.