NavMenu

Naida Kundurović - manekenka, urednica i voditeljica

Izvor: eKapija Srijeda, 06.06.2007. 15:58
Komentari
Podeli

(Foto: lična arhiva)

Datum rođenja 19.marta.1984 godine u Sarajevu

Naida je osnovnu školu završila u Moskvi, a srednju u Zagrebu dok je široj javnosti bila poznata i prije prvog televizijskog angažmana jer je već godinama u vrhu bh. modne scene. Iz njene biografije ističemo i činjenicu da je kao dvadesetjednogodišnjakinja postala diplomirana žurnalistica.

Ljepotica jedinstvene karizme i šarma dobitnica je brojnih nagrada. Proglašena je za najbolji model SFW-a u 2004. godini. Iste godine je osvojila specijalnu nagradu za razvoj bh. modne scene. Za "Zvijezdu godine 2005." je proglasio Večernji list, a 2002. godine je proglašena za najsimpatičniju i najprijatniju javnu osobu po izboru "Radija M" i "Jutarnjih novina".

Na NTV Hayat je 2004. godine vodila kviz "Spin". Nakon kraćeg angažmana u inostranoj tv kući "MTV Adria", se vratila na NTV Hayat sa novim projektom "New look" čija je koncepcija bazirana na nagrađivanju gledatelja u smislu promjene njihovog stila koji vrši tim esteta.

Od oktobra 2006. god. vodi i uređuje emisiju "On kaže, ona kaže", a početkom 2007 prelazi na Federalnu televiziju i počinje voditi i uređivati emisiju POZITIV.

Naida Kundurović je jedna od rijetkih koju ne možete svrstati u samo jednu kategoriju uspješnih žena. Naprotiv, teško je odlučiti u kojoj vrsti posla je ova dvadesetdvogodišnjakinja bolja i poznatija. Obrazovala se za novinara i u toj profesiji, sudeći po mišljenju stručnjaka koji su je jedinu primili iz BiH na famoznu "MTV" televiziju, dostigla vrh.

U manekenstvu je po odluci većine onih koji se tim bave proglašena najboljom i najharizmatičnijom manekenkom. No, ni tu joj nije kraj. Prošle godine po odluci čitatelja "Ma " magazina, među pedeset jakih i samostalnih žena, Naida je proglašena najuspješnijom.

(Foto: lična arhiva)

Počela je sa djetinjstvom koje je, kako kaže, bilo veoma sretno. "Moja najranija sjećanja me vežu za stalna putovanja jer su moji roditelji, ljekari, veoma često putovali i radili u mnogim državama širom svijeta pa sam tako još prije upisa u osnovnu školu često putovala u Libiju. Na sreću, moja porodica i ja nismo bili tokom rata u BiH, već smo Božjom voljom sasvim slučajno otputovali iz Sarajeva 1991. godine. Moj otac je kao ljekar za inostranu farmaceutsku kompaniju dobio premještaj u Moskvu, tako da smo trebali otići kod njega u posjetu na par mjeseci, ni ne sluteći da ćemo se tamo zadržati punih 5 godina! U Moskvi sam završila skoro cijelu osnovnu školu, zatim se preseljavamo u Zagreb, da bi bili bliže rodnom gradu. Tamo sam živjela 3 godine i konačno se poslije osam godina vraćam u svoje Sarajevo. Inače, bila sam veoma veselo i zaigrano dijete. Jako znatiželjna i hašarijasta, što bi rekli."

-

-

• Model, Profesionalna karijera:

  • 1998-2002 Profesionalna karijera u agenciji "Venera"
  • 2002-2005 Slobodni model
  • Više od 20 naslovnica raznih magazina (moda, kultura…)
  • Više od 100 jumbo plakata, po čitavoj BiH za poznati (Arix)
  • Više od 10 TV reklama za poznate i sa poznatim (Dukat, Arix, Novi dan, spot sa Mladenom Vojičićem Tifom za pjesmu "Ostat ću sa tobom", etc…)
  • Nekoliko stotina modnih pojavljivanja i foto sesija (i najvažnije, sa najpoznatijim fotografom Stefan Lupino, 2003)


• TV profesionalna karijera:

  • 2004-2005 TV voditelj i jedan od urednika kviza "SPIN", NTV "Hayat"
  • 2005 TV voditelj raznih emisija
  • 2004-2005 Mnogo objavljenih članaka u dnevnim i sedmičnim novinama
  • 2005 (proljeće-zima) MTV Adria voditelj i novinar
  • 2006 (ljeto) TV voditelj i urednik za Reality show "New look"
  • 2006 (jesen-zima) TV voditelj i urednik za "On kaže- Ona kaže", NTV Hayat
  • 2007 TV voditelj i urednik emisije "Pozitiv", FTV

NAGRADE

  • Najbolji model za Bosnu i Hercegovinu 2004
  • Nagrada za najugodniju osobu 2002 (Radio "M" i Jutarnje novine)
  • Nagrade za modu (Fashion week BiH 2004)
  • "Zvijezda godine" 2005, Večernje novine

Napomena: korišten privatni arhiv Naide Kundurović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.