NavMenu

Na mjestu bivšeg Doma penzionera Nedžarići zamišljen stambeno-poslovni kompleks od 175 mil KM - Evo koji sadržaji su predviđeni (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 20.01.2021. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: NOA Group)
Na mjestu nekadašnjeg Doma penzionera Nedžarići u Sarajevu NOA Group želi izgraditi luksuzni kompleks poslovnih, komercijalnih i rezidencijalnih sadržaja u ukupnoj površini od oko 135.000 m2.

Kompleks, čije su ilustracije radna verzija, bi povezao više nezavisnih, visoko modernizovanih segmenata, koji dizajnom i funkcionalnošću čine cjelinu: šoping mol, hotel sa pet zvjezdica, luksuzne poslovne apartmane, kancelarijske prostore, luksuzne stanove i parking na nekoliko etaža.

Nermin Hubić, predsjednik uprave NOA Group, rekao je za eKapiju da je ovo najveći projekat u BiH do sada ovog tipa.

- Značaj ovog projekta ogleda se u tome što Sarajevo dobija novi gradski centar – objekat prefinjene i moderne arhitekture, po najvišim standardima gradnje, koji će svojim izgledom i funkcijom obogatiti naš grad po uzoru na vodeće svjetske metropole i uljepšati i olakšati odvijanje svakodnevnog, porodičnog i poslovnog života modernog čovjeka u Bosni i Hercegovini. Dugo smo ispitivali tržište i proučavali šta su to glavni nedostaci i prepreke ka potpunom zadovoljstvu klijenata, u svakom segmentu zasebno. U skladu sa rezultatima istraživanja, primjenom novih tehnoloških rješenja, izgradićemo stambeno-poslovni kompleks koji prevazilazi prepreke i nudi budućnost u sadašnjem vremenu - naveo je Hubić.

Trenutno završavaju administrativno-pravne radnje za kupovinu, gdje ne očekuje, kako kaže, nikakve probleme, s obzirom na to da su spremni ispoštovati svaki uslov Vlade FBiH i Fonda PIO, "bilo da su proceduralno pravne radnje u pitanju, traženi iznos odmah isplatiti ili dati garanciju banke za uredno plaćanje na cjelokupan iznos".

- Zatim krećemo u dobijanje potrebnih odobrenja i dozvola za gradnju. Sa građevinskim radovima planirano je početi u toku tekuće godine rušenjem postojećeg objekta i dovođenje lokacije u fazu početka gradnje, a aktivno građenje sredinom 2022. godine, nakon dobijanja dozvola, dok je realizacija projekta planirana za tri i po godine - rekao je Hubić.

Vrijednost projekta je 175 mil KM, što je obezbijeđeno iz međunarodnih finansijskih institucija. O načinu finansiranja, kako je naveo Hubić, javnost će biti obavještena.

Govoreći o budućim investicionim planovima Hubića kaže da su usmjereni ka unapređenju i proširenju svog poslovanja, učvršćenju postojećih i sklapanju novih partnerstava, razvoju novih ideja i postavljanju i ostvarenju novih poslovnih ciljeva.

- U skladu sa tim, prepoznaćemo značaj sigurno još nekih projekta, te ćemo fokus usmjeritli na učešće u izgradnji još nekih projekta u Sarajevu i BiH. Preduzimamo korake ka sklapanju novog internacionalnog financijskog partnerstva za nove projekte, te pozivamo sve u BiH da nam se jave ako imaju lokacije ili objekte koje bi prodali, a koji bi nama odgovrali - poručio je Hubić.

Šta će činiti ovaj kompleks?

Visina objekta je 65 metara i 20 spratova, sa četiri podzemne etaže.

(Foto: NOA Group)
Hotel sa pet zvjezdica i površine 25.000 m2, dio je globalnog hotelskog lanca. Ponudiće 220 luksuznih soba i obezbijediti potpunu privatnost i VIP tretman za sve goste. Glavnu specifičnost hotela, kako navode u NOA Group, čine "kraljevski apartmani" sa propratnim prostorijama za pomoćno osoblje poput službe protokola, privatnog obezbjeđenja ili posluge.

Šoping mol na oko oko 45.000 m2 ponudio bi, kako kažu, najtraženije i luksuzne svjetske brendove. Shopping Adviser Team će se pobrinuti kreiranje ponude koja bliže odgovara specifičnim potrebama za proizvodima i uslugama pojedinaca. Inovativnost predstavlja i usluga dostave artikala na kućnu adresu.


Hipermarket bi osim tradicionalnog načina kupovine bio zasnovan i na tehnologiji automatskih blagajni, koja podrazumijeva da kupci samostalno očitaju kodove svih proizvoda koje su odabrali i samostalno plaćaju karticom ili kešom na automatima za naplatu, koji vraćaju kusur.

Planirani su i luksuzni poslovni apartmani A klase, sa mogućnošću zakupa na duži period i svim sadržajima bitnim za komfor poslovnih ljudi.

Površina od oko 37.000 m2 rezervisana je za luksuzne stanove A klase, namijenjene isključivo za prodaju. Svaki kupac stana će dobiti kompletan enterijer. Na zahtjev klijenta stan se može i dodatno opremiti i opremanje prilagoditi željama kupca.

Na četiri podzemne etaže predviđeno je 1.650 parking mjesta.

T.B.

Fotogalerija
Luksuzni kompleks Nedžarići
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.