NavMenu

Audi A5 Sportback: Emocije i elegancija modela Coupé, udobnost limuzine i praktičnost Avanta

Izvor: eKapija Srijeda, 29.07.2009. 10:49
Komentari
Podeli

Audi predstavlja sasvim novi koncept – Audi A5 Sportback. Model s pet vrata s dugim, elegantnim stražnjim krajem objedinjuje najbolje od različitih tipova vozila: emocije i eleganciju modela Coupé, udobnost limuzine i praktičnost Avanta. Sportback se pridružuje modelima Coupé i Cabriolet, kao treći član obitelji modela A5.

A5 Sportback krase upadljivi dizajn, izuzetna svakodnevna praktičnost, sportski karakter i motori koji su podjednako štedljivi i snažni.

Audi, izumitelj modela Avant, postavlja nove trendove u dizajnu s modelom A5 Sportback. Coupé s pet vrata ima vrlo elegantne linije i 36 milimetara je niži od modela A4 Sedan s kratkim prednjim prevjesom, dugim međuosovinskim razmakom, većim tragom kotača i četiri vrata bez okvira s tankim linijama stakla, što je zasigurno istinski simbol sportske elegancije.

Unutrašnjost je prostrana, te osigurava udobnost bez premca na sva četiri sjedala. Vrata velikog prtljažnog prostora skladno su uklopljena u dugi, zašiljeni stražnji kraj s plosnatim stražnjim nosačima krova dok rub spojlera dodatno naglašava taj izgled. Zapremina prtljažnog prostora od 480 litara gotovo je jednaka onoj kod modela A4 Avant, a povećava se na 980 litara preklapanjem stražnjih sjedala.

A5 Sportback nastavlja put inovativnih tehnologija koncerna Audi kada su u pitanju pogonski agregati. Svi motori vrlo su efikasni s direktnim ubrizgavanjem – TDI dizel motori, FSI benzinski motori – i usklađeni sa standardima protiv zagađivanja Euro 5.

Motori A5 Sportbacka također su opremljeni sistemom za obnavljanje energije koji obnavlja energiju prilikom kočenja i usporavanja, te je privremeno pohranjuje u akumulator.

Audi trenutno ima u ponudi tri benzinska i tri TDI motora, dok se još tri motora očekuju sredinom 2010 godine. Benzinski motori – dvolitarski TFSI snage 132 kW (180 KS) ili 155 kW (211 KS) i 3,2-litarski V6 snage 195 kW (265 KS) opremljeni su Audi valvelift sistemom za promjenjivo upravljanje otvaranjem ventila. Ova inteligentna tehnologija povećava performanse dok istovremeno smanjuje potrošnju goriva.

Dolazak modela Audi A5 Sportback kod Audi distributera najavljen je za septembar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.