Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.10.2014.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Kozari počela deseta regionalna PR konferencija "Proactive"

Predavanjem o etici u odnosima s javnošću, na Kozari je počela deseta, jubilarna i posljednja regionalna konferencija "Proactive", posvećena odnosima s javnošću.

Program konferencije je kreiran da fokus vrati na ključna pitanja i vrijednosti profesije odnosa s javnošću - na pitanja etike, mjerenja i sadržaja u odnosima s javnošću.

Ove godine, agencija ide korak dalje i animira učesnike diskusijom o poboljšanju i i izgradnji zdravijih dugoročnih odnosa javnog komunikacijskog prostora i razbijanju iluzija i pogrešnih vjerovanja o odnosima s javnošću i komunikaciji.

- Deset godina "Proactive" je pomjerao granice u odnosima s javnošću, ne samo u Bosni i Hercegovini već i regionu, i drago mi je da smo i ove godine kao i prethodnih okupili komunikacijske stručnjake među kojima su i oni koji su na "Proactive" konferenciji prisutni svih ovih godina godina. Tokom godina, "Proactive" je postao sinonim za okupljanje i povezivanje PR profesionalaca cijele regije, a ove godine zaokružujemo priču koja jačala PR profesiju u Bosni i Hercegovini i regionu - rekao je Dragan Močević, osnivač agencije "Prime Communications".

Uvodno predavanje o etici je održala Ksenija Renko, a tokom tri dana o lobiranju, uticaju digitalnih komunikacija na društvo danas, organizacionoj kulturi, medijima u vremenu transformacija i drugim temama značajnim za PR profesiju, govore najistaknutiji praktičari u regionu: Drenislav Žekić, Dragana Đermanović, Peđa Ašanin Gole, Miloš Čirič, Brane Gruban, Robert Čoban, Dragan Varagić, Vojislav Žanetić i Vladimir Vulić.

Trodnevna konfrencija okupila je službenike za odnose s javnošću iz različitih kompanija, organizacija i institucija, marketing menadžere, blogeri i studente iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Deseti "Proactive" će trajati do subote, 18. oktobra, i pričom o perspektivi i retrospektivi zaokružiće "Proactive" priču o pomjeranju granica u odnosima s javnošću.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.