Izvor: eKapija | Srijeda, 15.10.2014.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trebinje na najvećem sajmu turizma u svijetu

Trebinje (Foto: Aleksandar Parezanović)
World Travel Market (WTM), jedan od najvažnijih turističkih događaja u svijetu, održaće se od 3. do 6. novembra u Londonu i na njemu će se po prvi put predstaviti i Turistička organizacija grada Trebinja, prenosi Lokoportal.com.

Ova 30 godina stara manifestacija prošle godine okupila je oko 50.000 turističkih i drugih profesionalaca, više od 5.000 izlagača, a pratio je veliki broj medijskih kuća iz cijelog svijeta.

Kako saznaje "Lokoportal" od Tatjane Bulajić, direktorice Turističke organizacije grada Trebinja poziv za učešće na prestižnom londonskom sajmu stigao je u okviru projekta Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, a nastupiće kao dio Turističkog klastera Hercegovine čiji je član.

U okviru priprema za ovaj veoma važan događaj za sve svjetske turoperatere Turistička organizacija Trebinja pripremila je film na engleskom jeziku koji prikazuje sve ono što taj grad u ovom trenutku može da ponudi svijetu. Osim filma, Trebinje će biti predstavljeno i putem bogatog propagandnog materijala turistiške organizacije, kao i nosioca turističke ponude grada, koji se još uvijek priprema, a biće preveden na više svjetskih jezika.

Bulajić kaže da je turistička sezona ove godine, koja zbog lijepog vremena i dalje traje, po broju posjeta i noćenja za 15% nadmašila prošlogodišnju, te da se i u naredna dva mjeseca očekuje veliki broj posjeta Trebinju i njegovoj okolini, prenosi "Lokoportal".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.