NavMenu

UG "INFOHOUSE" pokrenulo projekt "Volontiraj - kreditiraj"

Izvor: Fena Srijeda, 11.04.2007. 10:02
Komentari
Podeli

U saradnji sa "Stiftung Schueler Helfen Leben", GTZ-tom i Privrednom komorom KS-a, Udruženje građana INFOHOUSE je pokrenulo prvi projekt u BiH - "Volontiraj-kreditiraj", koji povezuje učenike srednjih škola i firme.

Jedan dan redovne nastave učenici 17 srednjih škola KS-a zamijenit će "Socijalnim danom" (10. maja 2007.), danom rada u nekoj od firmi ili nevladinih organizacija. Njihova dnevnica bit će uplaćena na projektni žiroračun.

Ovim novcem bit će finansirani samo najbolji školski projekti prezentirani i izabrani od učenika na "Sajmu ideja", koji će se održati 26. maja u Sarajevu. Tokom ove inicijative naučit će pisati projekte, zaraditi novac za njih u sarajevskim firmama, izabrati najbolje i implementirati ih te spoznati vrijednost rada i pokazati svoje poslovne komunikacijske vještine potencijalnim poslodavcima.

Koristi od ove inicijative imat će ne samo škole i učenici već i firme koje će učestvovati u "Socijalnom danu" jer će pomoći mladima u sticanju radnih navika te doprinijeti pozitivnom imidžu modernog poslovanja.

Do sada su mnoge bh. firme poput Klasa, Energoinvesta, Baumita, Direkcija za ceste FBiH, GP-Bosne i druge prepoznale vrijednost ove inicijative i prijavile se za učešće u "Socijalnom danu".

U projektu će učestvovati: Srednja stručna trgovinska škola, Srednja grafička-tehnička škola, Srednja mašinska-tehnička škola, Prva gimnazija, Druga gimnazija, Treća gimnazija, Četvrta gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija, Gimnazija Dobrinja, Mješovita srednja ugostiteIjsko-turistička škola, Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola, Mješovita srednja saobraćajna škola, Srednja muzička škola, Mješovita srednja drvna-šumarska škola, Katolički školski centar - Opća realna gimnazija, Katolički školski centar - Srednja medicinska škola te Srednja ekonomska škola, saopćeno je iz UG INFOHOUSE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.