Izvor: eKapija | Utorak, 14.10.2014.| 09:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvorena nova Gradska tržnica u Žepču

U Žepču je u subotu (11. listopad 2014. godine) ozvaničen početak rada nove Gradske tržnice, a ona je dio Projekta razvoja ruralnog poduzetništva koji je odobrio Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj-IFAD. Gradsku tržnicu svečano su pustili u rad Općinski načelnik Mato Zovko i direktor Ureda za koordinaciju projekata u poljoprivredi Federacije BiH Halil Omanović, saopštio je "Radio Žepče".

Radovi su realizirani u periodu od ožujka do kraja kolovoza 2014. godine. Projektnu dokumentaciju je izradilo poduzeće "Tadić" iz Žepča", a izvođač radova je poduzeće "Seta inženjering" iz Zavidovića, dok je nadzor vršila firma "Vindi-tip" iz Sarajeva.

Fondacija "OdRaz" iz Sarajeva imala je ulogu projekt menadžera sa zadatkom praćenja implementacije i nadgledanja ugovorenih radova. Koordinator projekta sa IFAD-om, ispred Općine Žepče bila je Razvojna agencija Žepče, a poslove nadzora vršila je Služba za graditeljstvo i prostorno uređenje Općine Žepče.

Financijska sredstva za izgradnju zajednički su osigurali Općina Žepče i Međunarodni fond za poljoprivredu i razvoj IFAD. Vrijednost radova je ukupno 263.252 KM, a nepovratna sredstva u vrijednosti od 140.000 KM je osigurao IFAD, dok je iznos od 123.000 KM osigurala Općina Žepče.

Nova Tržnica je velebno zdanje na koje je postavljen krov kako bi se povećala njena funkcionalnost i iskoristivost. Postavljeno je 75 novih stolova, a izgrađeni su i popratni objekti koji će nakon uređenja biti namjenjeni za prodaju suhomesnatih i mliječnih proizvoda, saopštio je Radiozepce.com.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.