NavMenu

"Prevent" ne odustaje od prijepoljske "FAP Livnice" - Najavljene investicije od 11 mil EUR

Izvor: Beta Utorak, 14.10.2014. 08:52
Komentari
Podeli
(Foto: fapliv.rs)
Preduzeće "Prevent" iz Visokog zainteresovano je za kupovinu FAP-ovog pogona "Livnice sa nadgradnjom" u Prijepolju u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

- Najavljena privatizacija omogućila bi pokretanje proizvodnje, zapošljavanje oko 500 novih radnika i otvaranje perspektive za samu fabriku, Prijepolje, i čitav ovaj kraj - kazao je Ljajić novinarima prilikom obilaska FAP-ovog pogona u Prijepolju, sa predstavnicima firme "Prevent".

I predstavnici firme "Prevent", koja ima oko 4.000 zaposlenih u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći, ponovili su spremnost da kroz aktuelnu privatizaciju 502 preduzeća u Srbiji postanu vlasnici "Livnice sa nadgradnjom" i da u modernizaciju proizvodnje i proširenje proizvodnog programa investiraju 11 mil EUR.

Predstavnici "Prevent"-a kazali su da su spremni da sačuvaju postojeći proizvodni program "Livnice", da investiraju u otvaranje još jedne linije livenja, ali i da prošire asortiman uvođenjem proizvodnje presvlaka za autoindustriju po čemu su poznati u evropskim okvirima, jer u svojim pogonima u BiH rade za kompanije "Volkswagen", "Audi", "Škoda", "Seat" itd.


Oni su istakli da očekuju poziv iz Ministarstava privrede i konkretizaciju razgovora o privatizaciji "Livnice sa nadgradnjom".

U razgovorima o planovima privatizacije "Livnice sa nadgradnjom" učestvovali su predstavnici matične FAP korporacije iz Priboja kao i predstavnici lokalne samouprave iz Prijepolja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.