NavMenu

Na Bjelašnici će se izgraditi najveći sportsko-rekreacioni centar na Balkanu

Izvor: Dnevni avaz Četvrtak, 26.05.2005. 12:40
Komentari
Podeli


Na sjednici Općinskog vijeća Trnovo 25. maja 2005. usvojen je Nacrt odluke o izmjenama i dopunama odluke o osvajanju Regulacionog plana posebnog područja Bjelašnice.
Za lokalitet "Bjelašnice 2" raspisan je tender za izradu urbanističkog projekta i projektne dokumentacije za izgradnju zaobilaznog puta hotel "Maršal" - Donja Grkarica, dugog 700 metara. Raspisan je i tender za idejno rješenje vodosnabdijevanja Igmana i Bjelašnice.
Između ostalog, planirana je izgradnja terena za tenis, odbojku, nogomet, košarku, kuglanje, boćanje, vrtni šah, mini golf, dječija igrališta, sankalište, biciklistička staza, staza za jahanje, trim staze i drugi sportski sadržaji.
Na lokalitetu "Bjelašnica 1" urađen je urbanistički projekt i dodijeljene su parcele za gradnju hotela, pansiona i apartmana. Prema izjavi načelnika Općine Trnovo, g. Miralem Ramić, u 2005. godini se očekuje završetak radova na deset objekata, i završetak svih radova u okviru "Bjelašnice 1" planiran je do kraja 2006. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.