Izvor: eKapija | Nedjelja, 12.10.2014.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren Sportsko - rekreacioni centar "Srce" u sarajevskom naselju Buča Potok - Vrijednost investicije 2,5 mil KM

U sarajevskom naselju Buča Potok u petak (10. oktobra 2014. godine) svečano je otvoren Sportsko – rekreacioni centar "Srce", javlja "Sarajevo construction".

U sklopu centra otvorena je prva sportska dvorana s desne strane opštine Novi Grad i park koji je nedavno obnovljen, te košarkaško igralište koje je izgrađeno u sklopu parka i dva dječija igrališta. Cijeli park je ograđen i uređen, zasađena su nova stabla i postavljene klupe za sjedenje.

Kompleks su svećanim presijecanjem vrpce otvorili predsjedavajuća Opštinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

- Sportsko-rekreacioni centar je ideja starija od pet godina. Izgradnja dvorane trajala je četiri budžetske godine, a finansirana je sredstvima Opštine Novi Grad Sarajevo, s tim da je u ovoj godini 100.000 KM izdvojilo Kantonalno ministarstvo kulture i sporta. Ovaj kompleks je promijenio izgled naselja Buča Potok, ali i cijelog Novog Grada i postao je jedan od najljepših dijelova opštine Novi Grad, naročito za na naše najmlađe, ali i za penzionere i sve one koji dođu ovdje - istakao je načelnik Efendić.

Sportska dvorana će se moći koristiti za sve sportove, košarku, odbojku, mali nogomet, rukomet i bit će od velike koristi za sve generacije koje dolaze. Sportska dvorana "Srce" je druga dvorana u općini Novi Grad koja ima podno grijanje. Ova dvorana biti dostupna za invalidske klubove. Kao i drugi objekti kojima upravlja preduzeće "Lokom" ova dvorana će biti na raspolaganju sportskim klubovima i građanima, koji će je moći koristiti u slobodnim terminima.

Ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 mil KM.

Nakon otvaranja, u dvorani je održana revijalna utakmica u organizaciji Fudbalskog kluba "Novi Grad", javlja "Sarajevo construction".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.