NavMenu

Ponovo radi gradski bazen u Banjoj Luci

Izvor: Nezavisne novine Petak, 10.10.2014. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
U prisustvu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i ministra porodice, omladine i sporta Srpske Nade Tešanović, danas je u Banjaluci ozvaničen ponovni početak rada gradskog olimpijskog bazena koji, zbog štete nastale u majskim poplavama, nije radio prethodnih mjeseci.

- Šteta na ovom bazenu sanirana je isključivo domaćim naporima i na tome treba zahvaliti upravi "Aquane", gradskim vlastima i Vladi Republike Srpske. Nažalost, na ovom poslu nijedan fening nije dobijen od međunarodne zajednice koja je držala donatorske konferencije, objavljivala mnogobrojne projekte i slično - rekao je Radojičić.

On je naglasio da se nakon saniranja štete mogu nastaviti ranije planirane aktivnosti na organizovanju besplatne škole plivanja i pronalasku sponzora za najbolje sportiste koji treniraju na ovom bazenu.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je da podatak da dnevno na gradskom olimpijskom bazenu trenira oko hiljadu plivača govori o potrebi za jednim ovakvim sportskim objektom.


Direktor gradskog preduzeća "Aquana", u čijem je sastavu i olimpijski bazen, Vedran Mitrović rekao je da je direktna šteta nastala na bazenu procijenjena na 300.000 KM, a da indirektna šteta iznosi dodatnih 100.000 KM.

- Voda u bazenu je hemijski i bakteriološki ispravna i bezbjednost kupača je zagarantovan - rekao je Mitrović i dodao da su do sada osposobljeni sistem grijanja vode, pumpe, elektro ormari, a da su u toku radovi na teretani koja je i pretprpjela najveću štetu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.