NavMenu

SKB Mostar dobila laboratorij za invazivnu kardiološku dijagnostiku vrijedan 3,57 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 10.10.2014. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Na Klinici za unutarnje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u četvrtak je otvoren drugi laboratorij za invazivnu kardiološku dijagnostiku u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 3,57 mil KM, saopšteno je na sajtu grada.

Govoreći o radu Odjela za interventnu kardiologiju predstojnica Klinike za unutarnje bolesti SKB Mostar prof. dr sc. Monika Tomić kazala je da je u proteklih šest godina, koliko taj odjel djeluje, urađeno oko 4.000 koronarografija, od toga 1.400 hitnih te je implatirano 250 pejsmejkera.

- Posebno sam ponosna na to što smo mi jedini u BiH koji imamo 24-satno dežurstvo za akutni koronarni sindrom. Ne treba naglašavati koliko je to važno za zdravlje našeg stanovništva - kazala je dr Tomić.


Ravnatelj SKB Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić naglasio je kako je ideja bila od SKB Mostar stvoriti jaki medicinski centar koji će biti na razini europskih klinika te da je 90% posla obavljeno.

- Pred nama je još izgradnja novog odjela za pedijatriju i otvaranje odjela za transplantacije. Nadam se kako ćemo i ove dvije stvari završiti u sljedeće dvije do tri godine - dodao je Kvesić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.