NavMenu

Bijeljina dobila Centar medicine rada i sporta

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 08.10.2014. 15:58
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je Vlada Srpske u Semberiju i grad Bijeljinu uložila najviše u oblasti zdravstva, te da je današnjim otvaranjem Centra medicine rada i sporta u Bijeljini, to još jednom potvrđeno.

- Sinergijom sredstava Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik", Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske i uz pomoć direktora bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" Siniše Maksimovića, danas u Bijeljini imamo četvrti regionalni Centar medicine rada i sporta - rekao je ministar Bogdanić na otvaranju ovog centra i najavio da će uskoro biti otvorena još dva ovakva centra u Srpskoj.

Bogdanić je istakao važnost Centra, prije svega, kada je riječ o djeci koja se bave sportom i koja treba da budu na adekvatan način pregledana, da ne bi dolazilo do neželjenih posljedica.

- Na drugoj strani, kontrola radnika i ljekarskih uvjerenja od danas će se ovdje moći obavljati na jedan kvalitetniji i sigurniji način, ali i kontrola bolovanja, što je poslodavcima itekako važno. Istovemeno, omogućićemo i Bolnici i Domu zdravlja da učestvuju u pružanju dijagnostičkih procedura - dodao je Bogdanić nakon što je ozvaničio početak rada Centra medicine rada i sporta u Bijeljini.


- Očekujem da ćemo i na drugim područjima uspjeti da uradimo ono što smo uradili ovdje, te ćemo u subotu, 11. oktobra otvoriti još jedan centar, ovaj put u Trebinju. U subotu, takođe, počinje sa radom i bolnica u Nevesinju, tako da ćemo jednako kvalitetnu zaštitu omogućiti svim stanovnicima Republike Srpske - rekao je Bogdanić.

On je dodao da će krajem oktobra početi razgovori sa kreditorima iz Koreje, da bi se pomoglo finansiranje i izgradnja bolnica i u Istočnom Sarajevu i Doboju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.