Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 08.10.2014.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja Luka i Subotica potpisali pismo namjere o saradnji

Banja Luka
Gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović i gradonačelnik Subotice Jene Maglai potpisali su danas u Banjoj Luci pismo namjere o saradnji dva grada.

Gavranović je istakao da potpisivanje pisma namjere predstavlja početak dobre i plodonosne saradnje od značaja za ekonomski, kulturni, sportski i svaki drugi prosperitet i Banja Luke i Subotice.

- Naš cilj je potpisivanje sporazuma o saradnji i prijateljstvu dva grada. Do tada ćemo zadužiti odgovarajuće gradske službe da definišu konkretne protokole, sa jasnim programima, mjerama i rokovima realizacije u svakoj od oblasti saradnje - rekao je Gavranović novinarima nakon svečanosti potpisivanja pisma namjere.

On je dodao da bi Banja Luka u narednom periodu trebalo da potpiše i sporazum o saradnji sa LJubljanom.

Gradonačelnik Subotice Maglai rekao je da je današnje potpisivanje pisma namjere o saradnji Banja Luke i Subotice prva zvanična saradnja koju Subotica ostvaruje sa nekim od gradova u BiH i slična onoj koju Subotica ima sa Segedinom u Mađarskoj i Osjekom u Hrvatskoj.

- Naši gradovi i regije su veoma bliski i od ranije, sarađivali smo u mnogim oblastima, poput ekonomije i kulture. Želimo da obnovimo tu saradnju koja je ranije postojala i podignemo je na viši nivo - naveo je Maglai.

Maglai je zahvalio današnjim domaćinima za poziv i mogućnost uspostavljanja saradnje, ističući da Subotica i Banja Luka imaju mnogo zajedničkog i da, osim u oblasti ekonomije i kulture, mogu da sarađuju i u oblasti turizma, zdravstvene i socijalne zaštite.

- Prvenstveno treba da se oslonimo na sopstvene snage, na regije koje su bliske i regije koje imaju zajedničke interese da sarađuju, a ne da tražimo pomoć sa strane - dodao je Maglai.

Potpisivanju pisma namjere o saradnji između Banja Luke i Subotice danas u Banjoj Luci prisustvovao je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.