NavMenu

Otvoren Sportsko-rekreacioni centar u Novom Gradu vrijedan 1,67 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 08.10.2014. 14:43
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
U Novom Gradu danas je otvoren Sportsko-rekreacioni centar u koji je Vlada Republike Srpske iz Razvojnog programa izdvojila 1.670.000 KM. Novoizgrađeni objekat danas su otvorili ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, ministar finansija Zoran Tegeltija i načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić.

Tešanović je rekla da se na ovom projektu radi više godina i da opština Novi Grad zaslužuje takav centar jer ima dosta sportskih organizacija.

Ona je napomenula da je prvobitno bilo zamišljeno da ovo bude isključivo sportsko-rekreacioni centar, ali je tokom realizacije projekat izmijenjen pa će obuhvatiti sportske terene, a u njemu će biti organizovani i kulturni sadržaji.

Tešanović je naglasila da će ovo ipak biti centar gdje će se okupljati mladi, jer je to potrebno Novom Gradu.

Ministar Tegeltija rekao je da je Vlada Republike Srpske u 2007. godini utrošila više od 600 mil KM na različite projekte iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa, koji su svjedoci u šta je taj novac trošen.

Rajilić je navela da će u Sportsko-rekreacionom centru biti smještene sportske organizacije i Kulturno-obrazovni centar, te napravljena multimedijalna sala, a za proljeće je planiran završetak izgradnje dva sportska terena, dok je u neposrednoj blizini planirana gradnja kuglane.


- Planirana je i izgradnja smještajnih kapaciteta u prostoru stacionara u neposrednoj blizini centra, koji se ne koristi. Služiće za smještaj sportskih klubova koji budu dolazili na pripreme za šta imamo uslove jer imamo stadione, pomoćne terene i 12 novih igrališta - kaže Rajilić.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Jesenko Trbojević izjavio je da je ova ustanova do sada radila u neuslovnom prostoru, ali su ostvarivali značajne rezultate, te da će svaki kvadrat koji dobije u centru iskoristiti na najbolji način.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.