Izvor: eKapija | Srijeda, 08.10.2014.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Posljednja regionalna PR konferencija "Proactive" od 16. do 18. oktobra na Kozari

Deseta, jubilarna, ali i posljednja regionalna, edukativna konferencija o odnosima s javnošću "Proactive" u organizaciji agencije "Prime Communications" održaće se na Kozari od 16. do 18. oktobra.

Program konferencije fokus stavlja na ključne izazove s kojima se profesija odnosa s javnošću u doba dinamičnih komunikacija u regionu susreće, na pitanja etike, mjerenja i vrijednosti i sadržaja u odnosima s javnošću, navodi se u saopštenju.

- Proteklih deset godina, "Proactive" je radio PR za PR u regionu i uspio da uveže najveće stručnjake iz profesije i da inspiriše mnoge događaje kojim je poslužio za uzor u organizacionom i programskom smislu. Perspektiva odnosa s javnošća je u jačanju upravo onih vrijednosti kojim smo se bavili svih ovih godina: sadržaj, etika, praćenje trendova u komunikaciji i uvođenje novih načina komunikacije kad je to potrebno i, ono po čemu je "Proactive" postao najprepoznatljiviji, umrežavanju i povezivanju PR profesionalaca. Zaokružujemo priču koja je dala vjetar u leđa PR profesiji, posebno u Bosni i Hercegovini, otvarala vidike, obrazovala nas i bila podrška postavljanju PR-a na pripadajuće mjesto u upravljačkim strukturama. Nije bio lak ni isplativ posao, ali je vrijedilo - rekao je Dragan Močević, autor "Proactive" konferencije i vlasnik i osnivač agencije "Prime Communications".

Predavačku ekipu i ove godine čine najistaknutiji praktičari u regiji: Drenislav Žekić, Dragana Đermanović, Peđa Ašanin Gole, Ksenija Renko, Miloš Čirič, Brane Gruban, Robert Čoban, Dragan Varagić, Vojislav Žanetić i Vladimir Vulić.

Osim standardnih formata – predavanja i "Proactive World cafe"-a koji će biti posvećen temama poput mjerenja u PR-u, društveno odgovornog poslovanja, značaja sadržaja u onlajn komunikaciji i ličnog razvoja, i ove godine "Proactive" priprema i druge sadržaje za učenike i predavače, navedeno je u saopštenju.

Prvi "Proactive" održan je 2005. godine s ciljem promocije odnosa s javnošću, jačanja statusa ove strateške funkcije unutar organizacija i kompanija, razmjene iskustava i uspostavljanja i jačanja regionalne saradnje u oblasti PR-a.

Tokom proteklih 10 godina, pomjerio je granice u izučavanju i primjeni novih i inovativnih komunikacijskih strategija, kanala, alata i trendova i okupljao i povezao veliki broj PR praktičara iz organizacija, institucija i kompanija. Ovogodišnji "Proactive" zaokružiće ovu konferencijsku priču već najavljenim učešćem velikog broja stručnjaka za odnose s javnošću iz različitih sfera poslovanja i djelovanja.

Informacije o konferenciji i aktuelnosti u vezi s pripremama možete pratiti na veb stranici, "Twitter" profilu i "Facebook" stranici. Zvanični hashtag konferencije je #ProactiveX.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.