Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 08.10.2014.| 09:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

FIRMA projekat objavio drugi poziv za dodjelu novca kompanijama u poplavljenim područjima

FIRMA projekat u BiH objavio je drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih očuvanju radnih mjesta u privatnom sektoru u područjima pogođenim poplavama, proširivši pritom djelovanje i na dodatne opštine i sektore u BiH.

Projekat FIRMA u BiH finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

- Drugi poziv objavljen je 3. oktobra kojim se opštinama Doboj, Doboj-Jug, Domaljevac-Šamac, Maglaj i Šamac (obuhvaćenim prvim pozivom iz avgusta), sada pridružuju i opštine Gračanica i Bijeljina, kao i dodatni proizvodni sektor - prehrambena industrija - navodi se u saopštenju FIRMA projekta.

Poziv je otvoren do 19. oktobra, a na njega se mogu javiti sve kompanije iz ovih 7 opština čija je osnovna djelatnost proizvodnog, odnosno proizvodno-uslužnog karaktera (firme iz proizvodnog lanca vrijednosti), uključujući i prehrambenu industriju.

- USAID-Sida FIRMA projekat, sa dodatnih 1,72 mil USD produžen je do kraja maja 2015. Tokom perioda produženja svoje aktivnosti FIRMA projekat će usmjeriti na obnavljanje uslova za život i očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru u područjima pogođenim poplavama - navodi se u saopštenju.

U okviru proširenja aktivnosti FIRMA projekta na opštine Gračanica i Bijeljina, za sve zainteresovane biće održane informativne sesije - u Gračanici u četvrtak, 9. oktobra, u 13 časova u zgradi opštine, a u Bijeljini za preduzeća iz ovog grada u petak, 10. oktobra, u 10 časova u zgradi gradske uprave.

Zainteresovani više informacija mogu dobiti na sajtu www.firmaproject.ba.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.