Izvor: eKapija | Utorak, 07.10.2014.| 15:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počele prijave za četvrti ciklus BIZOO akcelerator programa

(Foto: I.Vukša)
Business Innovation Zoo – BIZOO, prvi startap akcelerator iz Bosne i Hercegovine sa rasprostranjenom mrežom lokalnih i internacionalnih mentora i anđela investitora iz BIZOO Angel Network, otvorio je poziv za učešće u četvrtom ciklusu BIZOO Akcelerator programa, saopštio je "Klix".

BIZOO program je podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta "Partnerstvo za inovacije".

Ovaj program je prvenstveno namijenjen startupima i timovima iz IT i ICT sektora, ali učešće mogu uzeti i timovi koji imaju inovativan i interesantan poslovni koncept. Tokom dva do tri mjeseca programa, svim učesnicima je osiuran kancelarijski prostor za rad, pomoć pri kreiranju poslovne strategije i razvoja prototipa kao i pomoć mentora, ostvarenih stručnjaka iz različitih oblasti poslovanja, IT i kreativnih industrija. Neki od programom predviđenih i specijalističkih treninga su iz oblasti marketinga i prodaje, prikupljanja sredstava i outsourcing-a.

Startapovi koji zadovolje kriterije, uspješno obave inicijalni razgovori prezentacijuće biti polaznici BIZOO akceleratora. Tri najbolja startapa iz četvrtog ciklusa BIZOO akcelerator programa će dobiti priliku da prezentiraju svoje poslovne ideje pred članovima BIZOO Angel Network, i time za svoj tim osiguraju mogućnost investicija.

Prijaviti se može putem oficijelne veb stranice: www.bizoo.ba. Lista odabranih učesnika će biti objavljena 22. oktobra 2014, saopštio je "Klix".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.