NavMenu

Zenički "Chronos" na konferenciji "eBusiness" o malim i srednjim preduzećima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.10.2014. 12:57
Komentari
Podeli
Kada smo odlučili da se prijavimo na konferenciju "eBusiness" koja se kao prva stručna konferencija takvog tipa organizovala u Banjoj Luci 23. i 24. septembra, u startu smo se odlučili za "priču" o značaju eBusiness-a upravo u malim i srednjim preduzećima (MSP).

"Chronos" iz Zenice su na konferenciji predstavljali koautori Neven Miličević i Sanela Agačević, sa temom "Strateški efekti e-Business-a na privredu sa akcentom na mala i srednja preduzeća".

Svrha konferencije je bila odgovoriti na pitanja: kako sveobuhvatno urediti područje elektronskog poslovanja u privatnom sektoru, javnoj upravi, akademskoj zajednici i ubrzati razvoj e-Business-a da bi se postigli vrlo veliki efekti i na privredu i na javni sektor, između ostalog.

Zašto mala i srednja preduzeća?

Ključni pogon ekonomskog rasta i razvoja, inovacije, zaposlenja i socijalne integracije u EU predstavlja 20 miliona MSP, koji čine 99% cjelokupnog poslovanja i shodno tome EU svake godine objavljuje publikaciju "SME Performance". Bosna i Hercegovina takođe, prema podacima Agencija za statistiku, ima preko 99% MSP.

U kontekstu eBusiness-a istaknuli smo značaj digitalizacije kao rješenja za MSP u smislu smanjenja troškova, povećanja sigurnosti, pojednostavljenje poslovnih procesa i ekološkog aspekta e-business modela poslovanja.


Digitalizacija, kako smo je mi predstavili, podrazumijeva rad u administraciji sa minimumom dokumentacije, koja se pohranjuje skenirana u pdf formatu. Ulaganja nisu velika, a povrat investicije se može veoma brzo ostvariti, posmatrajući samo povećanje prihoda.

Prezentacija teme se može pogledati na sljedećem linku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.