NavMenu

Tekstilna kompanija "HM Promet" iz Maglaja zapošljava 350 radnika do juna 2015.

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.10.2014. 16:14
Komentari
Podeli
Do juna 2015. tekstilna kompanija "HM Promet" iz Maglaja zaposliće 350 radnika koji će u međuvremenu biti prekvalificirani kroz proces rada. Do tada će biti otvorena i nova krojnica, koja će dnevno krojiti 4.500 komada, javlja portal Kupujmodomace.ba.

Ova tekstilna industrija bavi se proizvodnjom tekstila za automobilsku industriju, zaštitne opreme i radnih uniformi. U firmi se proizvodi po narudžbi kupaca, a kompletan asortiman izvozi se u Njemačku. Među krajnjim korisnicima njihovih proizvoda su "Mercedes", BMW, "Kia motors", "Nissan", kao i veliki trgovinski lanci kojima šiju radne uniforme.


Dosadašnja ukupna investicija, koja podrazumijeva i izgradnju objekta, nabavku strojeva, te ulaganja u razvoj iznosi 5 mil KM, piše "Kupujmodomace".



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.