NavMenu

Nagrađene najuspješnije poslovne ideje u okviru projekta "Profis" u Banjoj Luci

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.10.2014. 14:11
Komentari
Podeli

Za najuspješnije poslovne ideje u okviru projekta "Profis" proglašeni su "Sistem e-glasanja DVS3s" Katarine Ninkov iz Istočnog Sarajeva, "Reklamni sistemi i digitalna tabla" Dragomira Ninkovića iz Banja Luke, te "Seosko gazdinstvo 'Jug Bogdan i devet Jugovića'" Marije Knežević iz Banja Luke, prenosi poslovni portal "Capital".

Nosioci ova tri prijedloga za investiranje će se predstaviti i na međunarodnom takmičenju za inovacije koje se održava u Budimpešti u novembru, saopšteno je iz Područne privredne komore Banja Luka.

Na javni poziv objavljen u BiH u junu prijavljeno je 13 ideja sa poslovnim planovima, od kojih je međunarodna stručna komisija izabrala tri najbolja. Stručni žiri činili su Nina Mazgan iz Slovenije, te Bratoljub Radulović i Biljana Marković iz BiH.

Ceremonija proglašenja pobjednika, na kojoj su prisustvovali i predstavnici ministarstava, razvojnih agencija, banaka i preduzeća, poslužila je i kao mjesto susreta potencijalnih investitora sa nosiocima poslovnih ideja.

U okviru ceremonije realizovana je i radionica za ključne aktere projekta. Kroz ovakve radionice projekat "Profis" omogućava svim zainteresovanim stranama u oblasti finansiranja inovacija da se upoznaju sa ciljevima i ostvarenjima projekta, ali i generiše raspravu među njima na temu unapređenja finansiranja inovacija u Republici Srpskoj.

"Profis" ili promocija finansiranja inovacija u Jugoistočnoj Evropi je evropski projekat u kojem, osim Područne privredne komore Banja Luka, učestvuju partneri iz osam zemalja, prenio je "Capital".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.