NavMenu

Vijeće ministara BiH: Za nastup BiH na Eurosongu 60.000, a za "Noć hiljadu večera" 100.000 KM

Izvor: Fena Srijeda, 04.04.2007. 14:26
Komentari
Podeli

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je (04.04.2007.) u Sarajevu, u nastavku 5. sjednice, kojom je predsjedavao predsjedavajući Nikola Špirić, podržalo sa 60.000 KM iz budžetske rezerve predstavljanje Bosne i Hercegovine u okviru manifestacije "Eurosong 2007." u Helsinkiju.

Također, Vijeće ministara izdvojilo je 100.000 KM iz budžetske rezerve za učestvovanje u humanitarnoj akciji "Noć hiljadu večera", koju organizira Američka privredna komora u cilju podrške procesu deminiranja u Bosni i Hercegovini.

Danas je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine podržalo zaključke Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 27. marta 2007., koji se odnose na inicijativu za izmjene i dopune Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine, odnosno promjenu svih pravnih akata koji pojedine državljane BiH s dvojnim državljanstvom stavljaju u neravnopravan položaj.

Vijeće ministara BiH upoznalo se o zaključku Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zadužilo Ministarstvo finansija i trezora da pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi prijedlog mišljenja o izvještaju o finansijskom poslovanju JP NIO "Službeni list BiH" za period 1. januara do 31. decembra 2005. godine i o specijalnom izvještaju revizije poslovanja ove institucije.

Vijeće je zadužilo Ministarstvo pravde da pripremi prijedlog mišljenja u vezi sa zahtjevom ove komisije za urgentnim rješavanjem pitanja pravnog statusa JP NIO "Službeni list BiH" i prijedlog zakona o "Službenom listu BiH", i dostavi ih Vijeću ministara na razmatranje.

Na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH usvojilo je i informaciju Ministarstva odbrane BiH o podršci Oružanih snaga Kraljevine Švedske operacijama deminiranja u BiH i ovlastilo v.d. ministra odbrane Marinu Pendeš za bh. potpisnika Memoranduma o ovoj donaciji. Ministri su podržali zaključak Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara o potrebi izmjene Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, u dijelu koji se odnosi na ubrzanje procedura zaključivanja ugovora o donaciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.