NavMenu

Kotor Varoš "obuva" englesku i francusku vojsku - "Dermal" potpisao ugovor sa njemačkim partnerom o isporuci 16.000 pari cipela

Izvor: Mondo Srijeda, 01.10.2014. 16:07
Komentari
Podeli
(Foto: dermalr.com)
Nakon isporuke 30.000 pari cipela za "Oktoberfest" u Minhenu, fabrika obuće "Dermal" iz Kotor Varoša sklopila je ugovor sa njemačkim partnerom o isporuci 160.000 pari cipela za englesku i francusku vojsku.

Vlasnik i direktor "Dermala" Radenko Bubić rekao je Srni da fabrika trenutno zapošljava oko 300 radnika, te napomenuo da je samo u ovoj godini posao dobilo 100 novih radnika, a postoji potreba za povećanjem broja zaposlenih zbog većeg obima proizvodnje.

- Namjeravamo da, pored naše hale, u skorije vrijeme gradimo još jednu halu, gdje bismo prebacili dio postrojenja u koja smo investirali u ovoj godini - naglasio je Bubić.

On je dodao da je u proteklih godinu dana uloženo oko milion maraka u opremu za proizvodnju obuće.

- To je oprema koja dnevno radi 800 pari cipela, znači mašina koja izrađuje đonove na gotovoj cipeli naveo je Bubić.

Prema njegovim riječima, trenutno se na njemačko tržište isporučuje ženski modni program, a počela je izrada i proljetnih modela ženskih cipela, baletanki i sandala. Osim toga, sklopljen je ugovor za izradu vojnog i policijskog programa obuće.


Bubić pojašnjava da je riječ o izradi 160.000 pari cipela za engleske i francuske vojnike, a u pripremi je izrada novih modela za zaposlene u belgijskim poštama i za američke vatrogasce.

U fabrici obuće "Dermal" razmišljaju da otvore pogone i u susjednim opštinama Čelincu i Kneževu, gdje bi bilo zaposleno novih 200 radnika, jer je to želja poslovnih partnera iz Njemačke.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.