NavMenu

Teslić dobio "Tehničku akademiju za obradu drveta i metala"

Izvor: eKapija Srijeda, 01.10.2014. 10:33
Komentari
Podeli
U prostorijama Srednjoškolskog centra u Tesliću, u utorak (30. septembar 2014.) su svečano uručeni certifikate trenerima "Tehničke akademije za obradu drveta i metala", čime je zvanično označen njen početak rada, saopšteno je na sajtu opštine.

Riječ je o projektu koji je nastao u saradnji Srednje škole "Nikola Tesla" Teslić, Udruženja građana "Nešto više", a finansira ga Evropska unija i Opština Teslić. Kroz ovaj projekat u opštini Teslić će biti uveden program prekvalifikacije i stručnog usavršavanja sa ciljem da se ponovo uspostave konkurentske prednosti radne snage u sektorima metala i obrade drveta koji je zasnovan na konceptu cjeloživotnog učenja. Projekat će obuhvatati stručno usavršavanje četiri zanimanja, dva iz sektora metala i to: projektant mašinskih dijelova i zavarivač i dva u drvnom sektoru: projektant pločastog namještaja i lakirer.

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, Opština Teslić je partner u ovom projektu sufanansirajući ga sa 17.000 EUR ili 15% od njegove ukupne vrijednosti.

- Potencijalni domaći i strani investitori uvijek na teritoriji opštine Teslić, vjerovatno i RS, imaju problem sa stručnom, savremenom i obrazovanom radnom snagom iz sektora obrade drveta i metala, s obzirom na to da naš obrazovni sistem ne prati savremene tokove i potrebe, dešava se to da iz srednjih škola izađu kadrovi koji nisu osposobljeni za rad sa savremenim tehnologijama – rekao je Miličević i dodao:


- Ovaj projekat će omogućiti da prekvalifikacijom i stručnim usavršavanjem srednjoškolaca osposobimo ljude da mogu da se uhvate u koštac sa savremenim tehnologijama na vrlo kvalitetan način, a da u nekom budućem vremenu, praktično kroz obrazovni sistem iz ove škole izlaze osposobljeni kadrovi.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.