NavMenu

Zašto su kreveti u hotelima savršeni za spavanje?

Izvor: B92 Utorak, 30.09.2014. 10:34
Komentari
Podeli
Svima nam je poznat ovaj osjećaj: budimo se poslije duge noći sna u krevetu u hotelu, oblačimo udobne papuče i mantil koje nam je hotel obezbijedio, stajemo na mekani hotelski tepih i na umu nam je samo jedna stvar – "zašto je ovo toliko nevjerovatno".

Pitanje je krajnje intrigantno, ali odgovor je krajnje jednostavan.

Iako možda mnogi nisu mnogo o ovome razmišljali, ali vrlo je teško zamisliti hotelski krevet koji nije bijeli, piše "Huffington Post".

Čini se da je bijela boja simbol luksuza, a veliki broj hotela smatra da ćemo se osjećati, ali i spavati, luksuznije u bijelom kevetu.

- Vizuelno gledajući, ideja bijelog kreveta je važna. Ima nešto u vezi sa bijelim krevetom što odiše luksuzom i dobrim snom - izjavila je Erin Huver, potpredsjednica dizajna za hotele "Vestin i Šeraton".

Kada je lanac hotela "Vestin" predstavio svoj, sada čuveni, rajski krevet devedeseih godina prošlog vijeka, Huver tvrdi da je ideja o bijelom krevetu bila krajnje nepopularna – hoteli su uglavnom koristili šarene posteljine i prekrivače za krevet koji su bili lakši za održavanje i čišćenje.

- Krevet koji je u potpunosti bio bijeli stvorio je poseban efekat – ljudi su mislili da je soba renovirana, iako su promijenjene samo posteljine. To je imalo veliki efekat - priča Huver.

Ovome su pribjegli i drugi veliki hotelski lanci kao što su "Hilton" i "Park Hajat".

- "Park Hajat" je prešao na bijelu posteljinu sa šarenih dezena kako bi gostima pružio uprošćeno mjesto za odmor na kom mogu da ostave sve svoje probleme - izjavila je Sibil Pul, portparolka ovog lanca hotela.

I dok još ne postoje naučne studije koje bi ovo objasnile, mnogi putnici će reći da sasvim bijeli kreveti imaju svoju magiju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.