NavMenu

Depozitna osnova Procredit banke dostigla 100 mil EUR

Izvor: Fena Utorak, 03.04.2007. 15:05
Komentari
Podeli

Depozitna osnova ProCredit banke u prošloj sedmici dostigla je sto miliona EUR, saopćeno je iz te banke.

"Trudimo se da našim klijentima ponudimo štedne usluge koje garantuju sigurnost i dostupnost, te donose atraktivnu kamatnu stopu. Štednja je provjeren način da građani ostvare svoje ciljeve i nakon određenog vremena priušte ono što im je potrebno, bilo da se radi o školovanju djece, putovanju ili kupovini", izjavio je direktor ProCredit Bank Peter Moelders.

Tokom proteklih godina ProCredit Bank je radila na poboljšanju uslova garantujući sigurnost sredstava svojim klijentima.

"Na prvom mjestu nam je sigurnost svakog uloga, stoga je ProCredit Bank među prvima postala članica Agencije za osiguranje depozita. Također, garanciju predstavljaju i naši renomirani dioničari, kao što su ProCredit Holding, Commerzbank AG i KfW Razvojna banka, te izvanredni rezultati koje ProCredit Bank ostvaruje", naglasio je Moelders.

Kamate na oročena sredstva u ProCredit Bank iznose do 6,6% na godišnjem nivou, dok su godišnje kamate za štednju po viđenju 2% i za dječiju štednju 3%.

Nedavno je ProCredit Bank uvela i novu štednu uslugu "Štedni plan" koja svojim klijentima ostavlja mogućnost da izaberu redovan mjesečni iznos koji će polagati na štedni račun.

"Banka nastavlja sa kreditiranjem malih i srednjih preduzeća, kao i sa educiranjem građana o važnosti štednje", izjavio je Moelders.

ProCredit Bank u BiH članica je grupacije od 19 banaka koje posluju širom svijeta, čiji kreditni portfolio iznosi više od 2 milijarde eura, dok depoziti klijenata grupacije iznose više od 1,8 milijardi EUR. Grupacija zapošljava više od 12.000 ljudi.

U BiH ProCredit Bank djeluje od 1997. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.