Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 29.09.2014.| 11:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tim iz Doboja pobjednik "Startup Weekend"-a na Vlašiću

(Foto: I.Vukša)
Na Vlašiću je u nedelju (28. septembar 2014.) završen "Startup Weekend" koji je organizovala Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS u saradnji sa Udruženjem za promociju preduzetništva START i uz finansijsku podršku Ambasade SAD u BiH, saopšteno je iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS.

Uz pomoć stručnih mentora iz Grčke, Makedonije i BiH, četrdeset mladih iz svih krajeva BiH radilo je na razvoju svojih poslovnih ideja.

Ove godine bili su organizovani u sedam takmičarskih timova, a poslovne ideje uglavnom su se odnosile na oblast informacionih tehnologija i usluga.

Pobjedio je tim mladih iz Doboja sa idejom "BadWare interactive" koja podrazumijeva platformu za reklamiranje putem facebook igrica.

Prvi "Startup Weekend" Agencija je organizovala 2011. godine i to je bio prvi događaj te vrste u BiH.

Realizovan je u sklopu "Globalne sedmice preduzetništva" - svjetske kampanje podizanja preduzetničke svijesti kod mladih, s ciljem da podstakne mlade osobe u BiH da razmišljaju o preduzetništvu i preduzmu konkretnu akciju.

Prošle godine "Startup Weekend" organizovan je na oko 1.500 lokacija u 750 gradova širom svijeta, a u prethodna dva koja je organizovala Agencija učestvovalo je oko 80 mladih iz svih krajeva BiH.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.