NavMenu

"Bosch" namjerava da preuzme sve akcije kompanije "ZF Lenksysteme"

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.09.2014. 09:41
Komentari
Podeli

"Bosch" planira da poveća svoj udio u kompaniji "ZF Lenksysteme GmbH" na 100%. Kompanije "Robert Bosch GmbH" i "ZF Friedrichshafen AG" su 15. septembra 2014. godine potpisale sporazum sa tim ciljem. ZFLS, kompanija sa sjedištem u njemačkom gradu Schwabisch Gmund, je do sada bila zajednički poduhvat "Bosch"-a i ZF-a, u srazmjeri 50:50, saopštio je "Bosch".

Sa više od 13.000 zaposlenih u osam zemalja, ZFLS razvija, proizvodi i prodaje upravljačke sisteme za putničke automobile i komercijalna vozila širom svijeta. Tokom 2013. godine su zabilježili promet od 4,1 mlrd EUR. Sa ukupno 20 lokacija, kompanija je aktivna na najvažnijim svjetskim tržištima automobilske opreme. Osim lokacija u Evropi, SAD-u i Kini, ZFLS takođe ima proizvodne pogone u Indiji, Brazilu i Maleziji. Prenos moraju odobriti i nadležni organi za zaštitu tržišnog takmičenja. Dogovoreno je da kupoprodajna cijena neće biti objavljena.

- Potpunim preuzimanjem kompanije ZFLS, "Bosch" povećava svoju sposobnost aktivnog oblikovanja budućnosti mobilnosti. Kompanija je tehnološki predvodnik u oblasti elektro servo upravljanja koje je u porastu, a upravo je to osnov tehnologije za automatizovanu vožnju, za efikasnija vozila, ali i za elektro automobile - rekao je dr Volkmar Denner, predsjednik odbora "Robert Bosch Gmbh".

ZFLS već sada ostvaruje oko 60% svojih ukupnih prihoda zahvaljujući modernim sistemima elektro servo upravljanja koji štede gorivo. Jedan od razloga uspješnosti efikasnih upravljačkih sistema je njihov potencijal smanjenja potrošnje: na primjer, vozilo srednje veličine s dvolitarskim motorom može uštediti do 0,8 litara na sto kilometara. Na taj način smanjuju se i emisije do 14 grama CO2 po kilometru. Osim toga, elektro servo upravljanje u automobilima je važna komponenta za mnoge sisteme za pomoć u vožnji. Na primjer, sistemi za održavanje vozila u kolovoznoj traci se odlanjaju na elektro servo upravljanje da bi automatski održali automobil na putanju. Tokom vožnje, na inerciju sa sistemom start-stop, pri čemu se isključuje motor dok vozilo vozi na inerciju, elektro sistem podrške osigurava nepromijenjeno ponašanje upravljača, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.